יום ראשון, 1 ביולי 2012

עוגת דובדבנים אחרת

באופן כללי הרעיון נלקח מכאן מחברתי פנינהט - סבתא סורגת וגם מבשלת

רציתי עוגת דובדבנים עם מעין מרנג למעלה
והיא יצאה טעימה עד מאד .
כך הכנתי :


     
          עוגת דובדבנים עם מרנג
 החומרים :


4 ביצים + חלבון 1
1+1/2 כוסות סוכר
2 כפות סוכר לפיזור
1 סוכר וניל
1/2 כוס שמן +2 כפות
1/3 כוס מים
1+3/4 כוסות קמח תופח
650 גר' דובדבנים לאחר הגילעון

אופן ההכנה :
להפריד את הביצים  לשתי קערות מיקסר
להוסיף לקערת החלמונים
3/4 כוס סוכר ולערבל ביחד להוריד את מהירות המערבל
ולהוסיף את סוכר הוניל  הקמח והנוזלים לסרוגין
לערבל עד שהקמח נבלע ולהפסיק את פעולת המערבל
לחמם תנור ל175 מע' לשמן תבנית בגודל 24
ולהעביר את הבצק לתבנית .
לסדר את הדובדבנים מעל  בצפיפות ולפזר מעליהם כ2 כפות
סוכר להכניס לתנור ולאפות כ45 דקות .
לבדוק את העוגה בעזרת שיפוד עץ באם היא אפויה די
ועל הקיסם יש טיפונת פירורים .
להקציף את החלבונים סמוך לתום האפיה
בתוספת 3/4 כוס סוכר  לקצף נוקשה.
להוריד את חום התנור ל170 ולסדר/למרוח
את הקצף מעל העוגה לאפות עוד כ20 דקות
עד שהמרנג מקבל צבע שזוף  וזהוב  . 
לקרר על רשת על השייש . 


   מעט מההכנה בתמונות













             


                  

4 תגובות: