יום חמישי, 5 ביולי 2012

עוגת שזיפים

עוגת שזיפים של פעם .


     
   המתכון 



החומרים :


2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
5 ביצים בגודל L
3/4 כוס שמן קנולה
טיפונת מלח
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 גד' ) 9%
3+1/2 כוסות קמח תופח
6-7 שזיפים אדומים יפים 


הזיגוג :


1 כפית גדושה ריבת מישמיש  או תפוזים
2 כפיות מים .


אופן ההכנה :


להקציף את הביצים במיקסר/מערבל
עם הסוכר ועם שקית אחת סוכר וניל עד שהתערובת תפוחה יפה .
מורידים את מהירות המערבל לכמעט מינימום 
ומוסיפים לסרוגין את הקמח השמנת והשמן
בסוף בסיבוב האחרון מוסיפים טיפונת מלח
חותכים את השזיפים לחצי מגלענים אותם וחותכים
לצורת סהר ( ירח ) .
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת  בגודל 26 ,
ומעליה מסדרים בצורה חופפת את השזיפים .
מפזרים מעל השזיפים את השקית סוכר וניל הנותרת
ומכניסים לתנור מחומם  מראש ל175 מע'  אופים כ55 דקות
מורידים את חום התנור ל150 מע' ואופים עוד 15 דקות
( יש לבדוק כי לפעמים ההוראות משתנות מתנור לתנור )
שיפוד עץ שינעץ בעוגה אמור לצאת עם פרורים לחים עליו .
מערבבים היטב את חומרי הזיגוג ומברישים את העוגה 
בצאתה מהתנור .
לקרר את העוגה על רשת - על השייש ולשמור עליה במקרר .










                                           הסוכר והביצים  לאחר עירבול


                                        
                                            
                                           הבלילה  כמעט   מוכנה  עוד סיבוב שניים 




                                         
                                         


                                          יוצקים את הבלילה לתבנית והמשך ההכנה בתמונות


                                         


                                            
                                               
                                                  
                                               




                                         
                                             
           

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה