עוגת שזיפים של פעם .
המתכון
החומרים :
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
5 ביצים בגודל L
3/4 כוס שמן קנולה
טיפונת מלח
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 גד' ) 9%
3+1/2 כוסות קמח תופח
6-7 שזיפים אדומים יפים
הזיגוג :
1 כפית גדושה ריבת מישמיש או תפוזים
2 כפיות מים .
אופן ההכנה :
להקציף את הביצים במיקסר/מערבל
עם הסוכר ועם שקית אחת סוכר וניל עד שהתערובת תפוחה יפה .
מורידים את מהירות המערבל לכמעט מינימום
ומוסיפים לסרוגין את הקמח השמנת והשמן
בסוף בסיבוב האחרון מוסיפים טיפונת מלח
חותכים את השזיפים לחצי מגלענים אותם וחותכים
לצורת סהר ( ירח ) .
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בגודל 26 ,
ומעליה מסדרים בצורה חופפת את השזיפים .
מפזרים מעל השזיפים את השקית סוכר וניל הנותרת
ומכניסים לתנור מחומם מראש ל175 מע' אופים כ55 דקות
מורידים את חום התנור ל150 מע' ואופים עוד 15 דקות
( יש לבדוק כי לפעמים ההוראות משתנות מתנור לתנור )
שיפוד עץ שינעץ בעוגה אמור לצאת עם פרורים לחים עליו .
מערבבים היטב את חומרי הזיגוג ומברישים את העוגה
בצאתה מהתנור .
לקרר את העוגה על רשת - על השייש ולשמור עליה במקרר .
הסוכר והביצים לאחר עירבול
הבלילה כמעט מוכנה עוד סיבוב שניים
יוצקים את הבלילה לתבנית והמשך ההכנה בתמונות
המתכון
החומרים :
2 כוסות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
5 ביצים בגודל L
3/4 כוס שמן קנולה
טיפונת מלח
1 גביע שמנת חמוצה ( 200 גד' ) 9%
3+1/2 כוסות קמח תופח
6-7 שזיפים אדומים יפים
הזיגוג :
1 כפית גדושה ריבת מישמיש או תפוזים
2 כפיות מים .
אופן ההכנה :
להקציף את הביצים במיקסר/מערבל
עם הסוכר ועם שקית אחת סוכר וניל עד שהתערובת תפוחה יפה .
מורידים את מהירות המערבל לכמעט מינימום
ומוסיפים לסרוגין את הקמח השמנת והשמן
בסוף בסיבוב האחרון מוסיפים טיפונת מלח
חותכים את השזיפים לחצי מגלענים אותם וחותכים
לצורת סהר ( ירח ) .
יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת בגודל 26 ,
ומעליה מסדרים בצורה חופפת את השזיפים .
מפזרים מעל השזיפים את השקית סוכר וניל הנותרת
ומכניסים לתנור מחומם מראש ל175 מע' אופים כ55 דקות
מורידים את חום התנור ל150 מע' ואופים עוד 15 דקות
( יש לבדוק כי לפעמים ההוראות משתנות מתנור לתנור )
שיפוד עץ שינעץ בעוגה אמור לצאת עם פרורים לחים עליו .
מערבבים היטב את חומרי הזיגוג ומברישים את העוגה
בצאתה מהתנור .
לקרר את העוגה על רשת - על השייש ולשמור עליה במקרר .
הסוכר והביצים לאחר עירבול
הבלילה כמעט מוכנה עוד סיבוב שניים
יוצקים את הבלילה לתבנית והמשך ההכנה בתמונות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה