יום רביעי, 25 ביולי 2012

עוגת גבינה תפוזינה מבית קרין גורן ( עם שינויים קלים שלי )

אצלנו בבית מאד אוהבים עוגות גבינה - אנחנו קונים גבינות
לעוגות כשבועיים לפני חג השבועות  ( לפי עצתה של יעלה מפורום האוכל בYent
למען שהגבינות לא תהיינה מלאות בנוזלים - כך עוגות הגבינה יוצאות טוב יותר )
ואנחנו מכינים   מבחר עוגות גבינה כיד הדמיון - אוהבים אמרתי כבר
גם הרבה לאחר חג השבועות וגם באמצע השנה כשמתחשק
עוגת גבינה תפוזינה !


      


     


     

        המתכון :

 

 

         עוגת גבינה תפוזינה של קרין גורן *** הערות שלי רננות בסוגרים ***

( אני חולמת עליה מפסח היא הופיעה בחוברת של המשביר לצרכן והייתה יפיפייה

בעיקר הצלחת שהיא הוגשה עליה )

( יפנית בטובה השיגה לי את המתכון )

החומרים :

תבנית 24 ( בניתי לה שוליים גבוהים )

מחממים תנור ל-140 מעלות.

מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים (ליצירת סביבה עשירה באדים).

 

חומרים לבסיס:

150 גרם עוגיות יין כשרות לפסח ( החלפתי בוופלים במלית לימון )

100 גרם חמאה

למלית גבינה:

500 גרם גבינה 5% שומן

250 גרם גבינת שמנת 30% שומן

11/2 כוסות סוכר

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1/2 כוס מיץ תפוזים ( הטעות הגדולה שלי ..... סחטתי תפוז עסיסי מאד והוספתי את כולו )6 ביצים

1/3 כוס קורנפלור (או קמח תפוחי אדמה)

לציפוי

2 שמנת חמוצה

4 כפות אבקת סוכר

אופן ההכנה :

ריסקתי את הוופלים במיג'יקימיס הוספתי לחמאה שהמסתי שימנתי את התבנית

עירבבתי והנחתי ל20 דקות במקפיא - בניתי את השוליים מנייר אפיה .

עירבבתי את הגבינות בעדינות במיקסר .... הוספתי את גרד התפוז ואז מזגתי את המיץ ,

אבוי - ( למה רק כעת אני מקלידה את המתכון ) (הרגשתי שיותר מדי הוספתי

עוד כשתי כפות סוכר , הורדתי מהביצים בערך 1/2 ביצה )

לערבב בעדינות להוריד לקערית מעט מהבלילה לערבב עם 1/3 כוס קורנפלאור

( הוספתי מעט יותר )

(הרגשתי ששעדיין המסה מאד מאד דלילה הוספתי כ3 כפות גבינה 5% + 1 כף 30%

עירבבתי הכל בעדינות יחד והכנסתי לתנור .)

יש לאפות כשעה וחצי עד שעתיים עד שהעוגה יציבה יפה

ואז להוציאה מהתנור -

מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר ומורחים בעדינות על העוגה החמה מיד בצאתה מהתנור.

להכניס בחזרה ל 1/4 שעה  כשהתנור עדיין חם .

לשמור ללילה במקרר או להרבה הרבה שעות לפרוס בסכין טבולה במים רותחים .  

קישטתי את העוגה בגרד תפוזים .  


                                       

                                       

                                       


                                                      

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה