14.7.2012
תודה רבה לעודד פישר במיקסר על המתכון המצוין
הכנתי לשבת והוא במסגרת היו היה כבר מהבוקר
( כעת מוצא"ש ) .
המתכון עם השינויים שלי :
החומרים
לבצק פירורים:
300 גרם קמח
140 גרם שקדים טחונים
180 גרם סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
2 כפות מים
לתפוחים:
כ 1.5- ק"ג תפוחים ירוקים ( גרני סמית )
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
6 כפות מיץ לימון
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המים עד שמקבלים תערובת
פירורית דמויית חול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בטפטופים ומעבדים 15-10 שניות נוספות. מניחים בצד.
לתפוחים:
מסירים את ליבת התפוחים ופולחים לפלחים ( 8-10 פלחים מתפוח)
מערבבים עם הלימון שלא ישחירו .
מחממים את החמאה בסיר על להבה בינונית עד שמבעבע ומתחיל להשחים בקצוות
מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים כ 5- דקות, מוסיפים את הקינמון והוניל
ומבשלים על אש קטנה 2 דקות נוספות לאידוי נוזלים.
יוצקים את תכולת הסיר לתבנית פיירקס ובעזרת כף מסדרים את פלחי התפוחים, מפזרים
מלמעלה שכבה יפה של קראמבל ואופים ב 180- מעלות כ 10- דקות עד שהקראמבל שחום. מגישים חם.
הכי טעים להגיש ישר מהתנור אבל ניתן לשמור במקרר יומיים שלושה ולחמם לפני ההגשה .
ההכנה בתמונות :
תודה רבה לעודד פישר במיקסר על המתכון המצוין
הכנתי לשבת והוא במסגרת היו היה כבר מהבוקר
( כעת מוצא"ש ) .
המתכון עם השינויים שלי :
החומרים
לבצק פירורים:
300 גרם קמח
140 גרם שקדים טחונים
180 גרם סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
2 כפות מים
לתפוחים:
כ 1.5- ק"ג תפוחים ירוקים ( גרני סמית )
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
6 כפות מיץ לימון
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המים עד שמקבלים תערובת
פירורית דמויית חול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בטפטופים ומעבדים 15-10 שניות נוספות. מניחים בצד.
לתפוחים:
מסירים את ליבת התפוחים ופולחים לפלחים ( 8-10 פלחים מתפוח)
מערבבים עם הלימון שלא ישחירו .
מחממים את החמאה בסיר על להבה בינונית עד שמבעבע ומתחיל להשחים בקצוות
מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים כ 5- דקות, מוסיפים את הקינמון והוניל
ומבשלים על אש קטנה 2 דקות נוספות לאידוי נוזלים.
יוצקים את תכולת הסיר לתבנית פיירקס ובעזרת כף מסדרים את פלחי התפוחים, מפזרים
מלמעלה שכבה יפה של קראמבל ואופים ב 180- מעלות כ 10- דקות עד שהקראמבל שחום. מגישים חם.
הכי טעים להגיש ישר מהתנור אבל ניתן לשמור במקרר יומיים שלושה ולחמם לפני ההגשה .
ההכנה בתמונות :
השקדים הטחונים בבצק בטח מוסיפים לטעם!!
השבמחקאני פשוט מוסיפה לפרורי הבצק גפרורי שקדים ואז הקרמבלס מקבל קריספיות מפתיעה....
רעיון מצוין טליה
השבמחקקיבלתי בשמחה - אכין כך בפעם הבאה את הקראמבל .
תודה רבה .