יום שבת, 14 ביולי 2012

קראמבל תפוחים פשוט פשוט אבל הטעם .....

14.7.2012
תודה רבה לעודד פישר במיקסר   על המתכון המצוין
הכנתי לשבת והוא במסגרת היו היה כבר מהבוקר
( כעת  מוצא"ש ) .


     
       המתכון עם השינויים שלי :


  החומרים
לבצק פירורים:
300 גרם קמח
140 גרם שקדים טחונים
180 גרם סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
2 כפות מים
לתפוחים:
כ 1.5- ק"ג תפוחים ירוקים ( גרני סמית )
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
6 כפות מיץ לימון
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
מעבדים במעבד מזון  את כל החומרים מלבד המים עד שמקבלים תערובת
פירורית דמויית חול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בטפטופים ומעבדים 15-10 שניות  נוספות. מניחים בצד.

לתפוחים:
מסירים את ליבת התפוחים ופולחים לפלחים ( 8-10 פלחים מתפוח)
מערבבים עם הלימון שלא ישחירו .
מחממים את החמאה בסיר על להבה בינונית עד שמבעבע ומתחיל להשחים בקצוות
מוסיפים את התפוחים  והסוכר  ומבשלים כ 5- דקות, מוסיפים את הקינמון והוניל
ומבשלים על אש קטנה 2 דקות נוספות לאידוי נוזלים.
יוצקים את תכולת הסיר לתבנית פיירקס ובעזרת כף מסדרים את פלחי התפוחים, מפזרים
מלמעלה שכבה יפה של קראמבל ואופים ב 180- מעלות כ 10- דקות עד שהקראמבל  שחום. מגישים חם.

הכי טעים להגיש ישר מהתנור אבל ניתן לשמור במקרר יומיים שלושה ולחמם לפני  ההגשה .




                  ההכנה בתמונות :









                            
       

2 תגובות:

  1. השקדים הטחונים בבצק בטח מוסיפים לטעם!!
    אני פשוט מוסיפה לפרורי הבצק גפרורי שקדים ואז הקרמבלס מקבל קריספיות מפתיעה....

    השבמחק
  2. רעיון מצוין טליה
    קיבלתי בשמחה - אכין כך בפעם הבאה את הקראמבל .
    תודה רבה .

    השבמחק