יום שני, 2 ביולי 2012

מוקפצים בסגנון סיני



              המתכון

   החומרים :
1 + 1/2 פרפר חזה עוף
3 כפות קמח
5 כפות שמן
2 גזרים
1 פלפל ירוק
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1/3 כרוב ירוק
1 בצל לבן
3 בצלים ירוקים
1/2 כוס אפונה קפואה ולהפשיר אותה קצת קודם
1/2 כוס תירס קפוא ולהפשיר קצת קודם
1 כפית מחוקה של אבקת זנגביל  ( או שתי קוביות קפואות של ג'ינג'יר/זנגביל )
5 כפות  סוכר חום
2 כפות חומץ
3 כפות יין אדום יבש
2 כפות סויה
( ניתן להוסיף ירקות לפי מה שאוהבים )

אופן ההכנה :
לחתוך את לרצועות קטנות את חזה העוף ולקמח אותן ב3 כפות קמח
לחתוך לגפרורים את הפלפלים ואת הגזר
כנ"ל את הבצל  את הבצל הירוק ולקצוץ את הכרוב  .
לחמם את השמן מעט ולהוסיף את הזנגביל לטגן את רצועות חזה העוף
ולהעביר אותן לצלחת .
להוסיף את הסוכר החום לווק את הסויה ואת שאר הנוזלים .
להתחיל להוסיף את הירקות  לטגן את הירקות בשיטת טיגון וערבוב
לבשל ולערבב ולשמור פחות או יותר על צבע הירקות
ועל הפריכות שלהם .
בקלחת להרתיח מים ולהוסיף ל5 דקות את אטריות הנודלס
לערבב בעדינות את רצועות העוף המטוגנות ואת הנודלס ולבדוק טעמים
ניתן להוסיף רוטב חמוץ מתוק  ( אני אוהבת את של אקזוטיק )


                                     

                             
                                         


                                                 

תגובה 1: