15.7.2012
הקיש הוכן לפני יומיים לארוחת צהריים קלילה ביום
שישי התקבל באהבה רבה ע"י בני ביתי .
תודה רבה ומיוחדת חיה אלפי/קיצי שאצלה ראיתי לראשונה את המתכון
והתמונה והתאהבתי , וכמו כל הדברים של חיה גם זה סופר טעים .
הנה המתכון עם מעט שנויי גבינות בבקשה -
המתכון
החומרים :
10 עגבניות שרי חצויות
רויאל :
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה מלח
עלים מחמישה גבעולי טימין ( לא הוספתי כי לא היה לי )
פלפל שחור
אופן ההכנה :
מפוררים את הרוקפור ( גיררתי את הגבינות )על הבצק הקפוא מעל מסדרים את עגבניות השרי החצויות.
מערבבים בקערית את מצרכי הרויאל לתערובת אחידה ויוצקים בעדינות מעל העגבניות.
מעל ניתן לקשט באשכול עגבניות שרי .
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שהקיש מזהיב ומתייצב.
הקיש הוכן לפני יומיים לארוחת צהריים קלילה ביום
שישי התקבל באהבה רבה ע"י בני ביתי .
תודה רבה ומיוחדת חיה אלפי/קיצי שאצלה ראיתי לראשונה את המתכון
והתמונה והתאהבתי , וכמו כל הדברים של חיה גם זה סופר טעים .
הנה המתכון עם מעט שנויי גבינות בבקשה -
המתכון
החומרים :
260 גרם קמח
1 כפית גדושה קצח
3/4 כפית מלח
90 מ"ל מים קרים
150 גרם חמאה
אופן ההכנה :
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד קבלת כדור
משטחים את הבצק בתבנית פאי 26-28 (רצוי תבנית מתפרקת) תחתית ודפנות
ומכניסים למקפיא ל- 15-20 דקות.
המלית :
150 גר' גבינת רוקפור
1 כפית גדושה קצח
3/4 כפית מלח
90 מ"ל מים קרים
150 גרם חמאה
אופן ההכנה :
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד קבלת כדור
משטחים את הבצק בתבנית פאי 26-28 (רצוי תבנית מתפרקת) תחתית ודפנות
ומכניסים למקפיא ל- 15-20 דקות.
המלית :
150 גר' גבינת רוקפור
( אני רננות שיניתי ל200 גרם
גבינת קשקבל + 60 גרם גבינת פוקורינו )
10 עגבניות שרי חצויות
רויאל :
1 מיכל שמנת מתוקה
3 ביצים
2 כפות קמח
1 כפית שטוחה מלח
עלים מחמישה גבעולי טימין ( לא הוספתי כי לא היה לי )
פלפל שחור
אופן ההכנה :
מפוררים את הרוקפור ( גיררתי את הגבינות )על הבצק הקפוא מעל מסדרים את עגבניות השרי החצויות.
מערבבים בקערית את מצרכי הרויאל לתערובת אחידה ויוצקים בעדינות מעל העגבניות.
מעל ניתן לקשט באשכול עגבניות שרי .
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שהקיש מזהיב ומתייצב.
( אצלי הספיקו 40 דקות )
קיש מקסים. איזה יופי עגבניות השרי נראות,מסודרות כמו דוגמניות על.
השבמחקביצוע נפלא אהבתי מאוד.
תודה רבה לך רויטל על המחמאות ♥
השבמחקיוצא גם טעים מאד .