יום ראשון, 15 ביולי 2012

קיש עגבניות שרי וגבינות

15.7.2012
הקיש הוכן לפני יומיים לארוחת צהריים קלילה ביום
שישי התקבל באהבה רבה ע"י בני ביתי .
תודה רבה ומיוחדת  חיה אלפי/קיצי  שאצלה ראיתי לראשונה את המתכון
והתמונה והתאהבתי  , וכמו כל הדברים של חיה גם זה סופר טעים .
הנה המתכון עם מעט שנויי גבינות בבקשה -
                                          
                                         
המתכון


החומרים :



260 גרם קמח 
1 כפית גדושה קצח
3/4 כפית מלח 
90 מ"ל מים קרים 
150 גרם חמאה

אופן ההכנה :

מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד קבלת כדור
משטחים את הבצק בתבנית פאי 26-28 (רצוי תבנית מתפרקת) תחתית ודפנות
ומכניסים למקפיא ל- 15-20 דקות.

המלית :

150 גר' גבינת רוקפור 
( אני רננות שיניתי ל200 גרם
גבינת קשקבל + 60 גרם גבינת פוקורינו )

10 עגבניות שרי חצויות


רויאל : 

1 מיכל שמנת מתוקה 
3 ביצים 
2 כפות קמח 
1 כפית שטוחה מלח 
עלים מחמישה גבעולי טימין   ( לא הוספתי כי לא היה לי )
פלפל שחור 

אופן ההכנה :

מפוררים את הרוקפור ( גיררתי את הגבינות )על הבצק הקפוא מעל מסדרים את עגבניות השרי החצויות.
מערבבים בקערית את מצרכי הרויאל לתערובת אחידה ויוצקים בעדינות מעל העגבניות. 
מעל ניתן לקשט באשכול עגבניות שרי .

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שהקיש מזהיב ומתייצב.
( אצלי הספיקו 40 דקות )









                                         
                                         
                                       


                                

2 תגובות:

  1. קיש מקסים. איזה יופי עגבניות השרי נראות,מסודרות כמו דוגמניות על.
    ביצוע נפלא אהבתי מאוד.

    השבמחק
  2. תודה רבה לך רויטל על המחמאות ♥
    יוצא גם טעים מאד .

    השבמחק