יום שישי, 6 ביולי 2012

עוגת דובדבנים מלכה בביתנו בעונת הדובדבנים

 את העוגה המצוינת הזאת קיבלתי מחברתי היפה עידית
 שהעוגות שלה  וכל מה שידיה נוגעות בו במטבח ובכלל מעולה ..
עוגת דובדבנים בחושה מצויינת של עידית המקורית . 
האדון רננות ושאר בני המשפחה מודים מאד  ♥


    


            המתכון


     חומרים:

1 צנצנת דובדבנים ללא חרצנים 
1/4 כמות מיץ הדובדבנים 
2 תפוחי עץ קלופים וקוביות קטנות 
1 כוס סוכר 
2 כוסות קמח תופח 
3/4 כוס שמן 
3 ביצים 
מעט תמצית שקדים (לא חובה) 
אגוזים/שקדים(לא חובה אבל משדרג פלאים) + 2 כפיות סוכר חום  לציפוי.

 אופן הכנה: 

- מלבד הדובדבנים והתפוחים, לערבב במטרפה ידנית את כל חומרי הבצק 
ואז להוסיף את הפירות. 
- לשפוך לשתי תבניות אינגליש. לפזר מלמעלה את הסוכר 
המעורבב עם האגוזים/שקדים ולאפות בחום בינוני עד השחמה. 

*** הערות ***
כעת בעונת הדובדבנים הטריים אנחנו חוגגים עם העוגה הזאת
אני מגלענת 350 גר דובדבנים  ( לאחר הגילעון )
במקום כמות הנוזלים אני מדללת 1/3 כוס ליקר דובדבנים בשתי כפות חלב .
ואני אופה את העוגה בתבנית 24 .
עדיף לפזר על העוגה בטרם האפיה סוכר חום בהיר
כזה ולא כמו בשאר התמונות .   






                                        

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה