יום חמישי, 12 ביולי 2012

עוגת חלבה בחושה מסוג העוגות שאצלי אוהבים מאד לישר אותה ....

12.7.2012

 עוגת חלבה 

כשאני מתלבטת ... ולא יודעת איזו עוגה להכין אני
תמיד חוזרת לעוגת החלבה קלה פשוטה - בחושה ותמיד מתקבלת באהבה


     
המתכון

  עוגת חלבה בחושה
החומרים :

2+1/2 כוסות קמח תופח
1 שמנת מתוקה
5 כפות שמן
1 שמנת חמוצה
1+1/4 כוסות סוכר
1 סוכר וניל
5 ביצים בגודל L
300 גר' ממרח חלבה ( פוליבה )
חופן אגוזי מלך + חצי כף קמח תופח
6 כפות ברנדי

אופן ההכנה :
לקצוץ את האגוזים לחתיכות די גדולות
לשמן תבנית קוגלהוף או בגודל 28
להדליק את התנור ולחמם ל175 מעלות
בקערת מיקסר גדולה להקציף 5 ביצים
+ הסוכר וסוכר הוניל ,
להוריד למינימום את מהירות המערבל
ולהוסיף לסרוגין את הקמח השמנות
ואת הנוזלים + ממרח החלבה .
כשמעורבב טוב לעצור את המערבל ,
לפזר סוכר בתבנית המשומנת ,
ולצוק את הבלילה לתבנית .
לערבב את האגוזים עם 1/2 כף קמח
ולערבב בעדינות לתוך הבלילה מלמעלה
להכות את התבנית בשיש פעם אחת
ולאפות ( אפיתי בקוגלהוף  1שעה   )
לבדוק בקיסם עץ ( עדיף שיפוד ) עליו לצאת
יבש עם מעט פירורים עליו .
לקרר את העוגה על השיש .

                               
             כאן הממרח הברנדי והאגוזים


             
                    הבלילה כמעט מוכנה


            

                     מבט בתחילת האפיה


                 
                  כך העוגה יוצאת מהתנור וזה בסדר
                   כי הופכים אותה על צלחת הגשה נאה


                            
              כאן בצלחת ההגשה 
                         
                 
            אפשר להגיש אותה כך 


                 

                  ואפשר ליופי לפדר אותה באבקת סוכר


                   
                  עוד מבט קרוב


                    
                   ועוד אחד 


                                                                          

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה