יום רביעי, 27 ביוני 2012

עוגת גבינה מצוינת ממטבחה של אמא של מירב







עוגת גבינה קלסית מעולה מבית אמא של מירבי CooknBake

          עוגת גבינה - רעיון הקישוט הוא שלי .


                


               עוגת גבינה אפויה - מתכון של אמא שלי -מירב- 

750 גר' גבינה לבנה 5% 
חבילה אינסטנט פודינג וניל 
4 כפות קורנפלור 
¾ כוס סוכר 
5 חלמונים 
2 סוכר וניל 

מערבבים הכל ביחד בקערה גדולה 

מקציפים: 
5 חלבונים 
¼ כוס סוכר בהדרגה 

מכינים קצף נוקשה ומוסיפים אותו לתערובת הגבינה. 
מערבבים בעדינות (עוטפים את הגבינה עם הקצף) 

מעבירים את התערובת לתבנית עגולה (26) עם נייר פרגמנט. 
מכניסים את העוגה לתנור קר מדליקים את התנור לטמפ' של 150 מעלות ואופים שעה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו להתקרר. 
לשים בתחתית התנור תבנית קטנה עם מים רותחים במהלך כל האפיה. 

לעוגה חגיגית במיוחד אפשר לצפות בקרם של שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל (לפי ההוראות 
על קופסאת האינסטנט), לקשט בתותים או בשוקולד מגורד. 


הערות רננות 
הכנתי למעלה אכן ציפוי עם שמנת מתוקה 
+ אינסטנט פודינג וניל קישטתי בפטל קפוא 
קודם הנחתי את הפטל המופשר על הציפוי 
ואז בישלתי את שארית הפטל עד רתיחה עם 7 כפות סוכר 
פירות היער שנקנים כקפואים מאד מאד חמוצים 
הכנסתי מקל בלנדר ובילנדרתי את הפטל למחית 
המסתי פחות מ1/4 כפית ג'לטין והוספתי במהירות בתוך מחית הפטל 
קיררתי במהירות ותוך בחישה - ואז בעדינות 
הוספתי לציפוי העוגה בעזרת כף ביין הפטל שהיה 
כבר מפוזר . 
קיררתי כ3 שעות במקרר לפני ההגשה . 
אני ממליצה לקשט בפטל טרי זה כל כך יפה וטעים - אני לא השגתי 

                    
                  
                    
                             


                         


                           


                           


                            


                           

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה