יום שלישי, 26 ביוני 2012

עוגת אגוזים ישנה טובה ורכה רק התבניות השתכללו

אחת העוגות הראשונות שלמדתי להכין
הייתי מכינה אותה בזמנו בסיר פלא - ההוראות
כאן כמו שאני אופה אותה היום - ואני אופה אותה הרבה
אפשר בעוגה הזאת לערבב סוגי אגוזים למשל להכינה עם 50 גר' אגוזי מלך ו50 גר' פיסטוק חלבי טחון או עם שקדים טחונים
כל ההוראות במתכון עצמו .
             עוגת אגוזים
          
            

            המתכון

            עוגת אגוזים פשוטה וטובה . 
החומרים : 
6 ביצים 
1+ 3/4 כוסות קמח תופח 
1+ 3/4 כוסות סוכר 
3/4 כוס שמן 
100 גרם אגוזים טחונים 
( עירבתי 50 גר' פיסטוק חלבי 
+ 50 אגוזי מלך כמעט טחונים ) 
אופן ההכנה : 
לשמן תבנית קוגלהוף או עגולה 26  (  באם זאת תבנית קוגלהוף לשמן בהזה עם ספרי שמן חמאה שממש ידבק בכל מקום ולהניח במקרר לפחות ל10 דקות ואז לפזר עליה סוכר )
להדליק תנור על טורבו 175 מע' C 
מפרידים חלמונים מחלבונים מקציפים 
חלבונים ומוסיפים לאט 3/4 כוס סוכר 
כשהקצף יציב להניח את הקערה על השיש 
ולהקציף את החלמונים + הסוכר שנותר 
להוריד למינימום את מהירות המערבל 
( או לערבב ביד ) את הקמח והשמן לסרוגין 
ולהוסיף לאט את האגוזים . 
להוסיף ביד קלה את הקצף ב3 פעמים ולערבב 
בזהירות . 
לפזר סוכר בתבנית המשומנת ולצוק 
את התערובת לתבנית . 
אפיתי בתבנית קוגלהוף שעה אחת . 
להניח על השיש להתקרר . 


                                                        
                       

                                       
                                          כאן עם שקדים טחונים
                                       

                                                    
                                                       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה