אחת העוגות הראשונות שלמדתי להכין
הייתי מכינה אותה בזמנו בסיר פלא - ההוראות
כאן כמו שאני אופה אותה היום - ואני אופה אותה הרבה
אפשר בעוגה הזאת לערבב סוגי אגוזים למשל להכינה עם 50 גר' אגוזי מלך ו50 גר' פיסטוק חלבי טחון או עם שקדים טחונים
כל ההוראות במתכון עצמו .
עוגת אגוזים
המתכון
עוגת אגוזים פשוטה וטובה .
החומרים :
6 ביצים
1+ 3/4 כוסות קמח תופח
1+ 3/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
100 גרם אגוזים טחונים
( עירבתי 50 גר' פיסטוק חלבי
+ 50 אגוזי מלך כמעט טחונים )
אופן ההכנה :
לשמן תבנית קוגלהוף או עגולה 26 ( באם זאת תבנית קוגלהוף לשמן בהזה עם ספרי שמן חמאה שממש ידבק בכל מקום ולהניח במקרר לפחות ל10 דקות ואז לפזר עליה סוכר )
להדליק תנור על טורבו 175 מע' C
מפרידים חלמונים מחלבונים מקציפים
חלבונים ומוסיפים לאט 3/4 כוס סוכר
כשהקצף יציב להניח את הקערה על השיש
ולהקציף את החלמונים + הסוכר שנותר
להוריד למינימום את מהירות המערבל
( או לערבב ביד ) את הקמח והשמן לסרוגין
ולהוסיף לאט את האגוזים .
להוסיף ביד קלה את הקצף ב3 פעמים ולערבב
בזהירות .
לפזר סוכר בתבנית המשומנת ולצוק
את התערובת לתבנית .
אפיתי בתבנית קוגלהוף שעה אחת .
להניח על השיש להתקרר .
כאן עם שקדים טחונים
הייתי מכינה אותה בזמנו בסיר פלא - ההוראות
כאן כמו שאני אופה אותה היום - ואני אופה אותה הרבה
אפשר בעוגה הזאת לערבב סוגי אגוזים למשל להכינה עם 50 גר' אגוזי מלך ו50 גר' פיסטוק חלבי טחון או עם שקדים טחונים
כל ההוראות במתכון עצמו .
עוגת אגוזים
המתכון
עוגת אגוזים פשוטה וטובה .
החומרים :
6 ביצים
1+ 3/4 כוסות קמח תופח
1+ 3/4 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
100 גרם אגוזים טחונים
( עירבתי 50 גר' פיסטוק חלבי
+ 50 אגוזי מלך כמעט טחונים )
אופן ההכנה :
לשמן תבנית קוגלהוף או עגולה 26 ( באם זאת תבנית קוגלהוף לשמן בהזה עם ספרי שמן חמאה שממש ידבק בכל מקום ולהניח במקרר לפחות ל10 דקות ואז לפזר עליה סוכר )
להדליק תנור על טורבו 175 מע' C
מפרידים חלמונים מחלבונים מקציפים
חלבונים ומוסיפים לאט 3/4 כוס סוכר
כשהקצף יציב להניח את הקערה על השיש
ולהקציף את החלמונים + הסוכר שנותר
להוריד למינימום את מהירות המערבל
( או לערבב ביד ) את הקמח והשמן לסרוגין
ולהוסיף לאט את האגוזים .
להוסיף ביד קלה את הקצף ב3 פעמים ולערבב
בזהירות .
לפזר סוכר בתבנית המשומנת ולצוק
את התערובת לתבנית .
אפיתי בתבנית קוגלהוף שעה אחת .
להניח על השיש להתקרר .
כאן עם שקדים טחונים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה