יום שישי, 22 ביוני 2012

עוגת תפוזים גבוהה /עוגת לייקח / עוגת ספוג אמיתית

קצת סיפורים על העוגה הכביכול פשוטה מאד
אך טעימה עד מאד .
גיליתי אותה לראשונה כשחברה טובה לאה ל . ב . הביאה אותה אל ביתי
גם את התבנית המיוחדת שלה קיבלתי מחברתי לאה .
                   
 העוגה נקראית גם עוגת בקבוק ומיד תראו למה ...
זאת כמעט  העוגה שאני מכינה הכי הרבה בבית - כולם
אוהבים אותה אצלנו והיא גם קלה לשינוע אז מיטב חברי וידידי
שבקרתי אצלם קיבלו עוגה כזאת וה+ הכי חשוב שלה היא קלה להכנה 
אך צריך תבנית התואמת סיר פלא - כזאת :
וכמובן שניתן להכינה גם בסיר פלא רגיל של פעם .
המתכון בבקשה ואחריו תהליך ההכנה בתמונות ...

המתכון לתבנית מלאכים כך היא נקראית או לסיר פלא של פעם .








המתכון לעוגה :

החומרים :

7 ביצים מידה L

2 כוסות סוכר ( 400 גרם )

1 כוס שמן ( 240 מ"ל )

קליפה מגוררת משלושה תפוזים יפים

קליפה מגוררת מלימון אחד יפה

1 + 1/2 כוסות מיץ תפוזים טבעי סחוט טרי ( 360 מ"ל )

2 + 1/2 כוסות קמח תופח ( 350 גרם )

להגשה אבקת סוכר .


אופן ההכנה :

לתוך שתי קערות המיקסר מפרידים את הביצים באחת חלבונים ובאחת חלמונים

מקציפים ראשית את החלבונים ולאט תוך כדי הקצפה מוסיפים לה כוס סוכר אחת

מניחים את הקערה בצד ומקציפים את החלמונים עם כוס הסוכר השניה עד לקבלת קצף סמיך ובהיר

מורידים את מהירות המערבל למינימום ובזרם דק מוסיפים את השמן .

מוסיפים את גרד פרי ההדר ולסרוגין מיץ תפוזים וקמח .

כשהכל מעורבב ונבלע יפה מפסיקים את הפעולה  ומדליקים את התנור שיתחמם על 160 מעלות טורבו ,

בשלב הזה ביד קלה מוסיפים את הקצף בארבע פעמים תוך כדי ערבוב ביד  לקערת החלמונים עם שאר הדברים .

יוצקים את התערובת לתבנית כמו בתמונות לא משומנת בכלל ואופים שעה ועשר דקות בודקים עם שיפוד עץ העוגה מוכנה - הופכים את התבנית על רגליה או על בקבוק ריק כמו בתמונות .

מקררים את העוגה כשבע שמונה שעות הופכים ומחלצים אותה בעזרת סכין מהתבנית על צלחת הגשה נאה ומפדרים באבקת סוכר .





      החלבונים מוקצפים עם כוס סוכר אחת ( 200 גר' )                              
      אני משתמשת בסט הבין לאומי וזה 1 CUP .
      והחלמונים מחכים להקצפה עם כוס סוכר נוספת  


                    
         שאר החומרים שיתווספו לחלמונים באיטיות תוך
          כדי הקצפה/ערבול  איטי במיקסר


                                              
         
              הפסקת המיקסר להצצה תוך כדי הוספת הנוזלים והקמח לסרוגין


                                                                     
             כך זה נראה בסוף הערבול האיטי 


           
            באם מקציפים באותו מיקסר  ( כמוני ) עדיף
            להקציף קודם את החלבונים


              
              ואז  לאט ובעירבוב קל  ( או ביד  קלה כנהוג לומר ) מוסיפים את 
              החלבונים ומערבבים  לאט לתוך בלילת החלמונים
                            
            
               
             ומעבירים בעדינות לתבנית הלא משומנת             


           
          

             ואל דאגה הכל הכל ירד ויכנס לתבנית 


                            
                             
       בצאת העוגה מהתנור הופכים אותה על בקבוק
       מתאים עדיף בקבוק יין ריק

                      

                   

אפשר גם להניח את התבנית הפוכה על שלוש רגליה .



                 כן זה בסדר שיש חריצים בעוגה מפדרים אותה באבקת סוכר

                           
                            


              יש לה אצלנו בית של כבוד  .
                            

                                                         




                                                                                    

6 תגובות:

  1. יקרה שלי,
    בהצלחה עם הבלוג שלפי הפוסט הראשון כבר עושה רושם שנועד לגדולות. רק הערה קטנה אם יורשה לי: לתבנית המקסימה שיש לך (ויש לי גם) יש יתרון על סירי פלא ותבניות קוגלהוף שמתבטא בזרועות שיש להן והמטרה היא להעמיד את התבנית הפוך ללא צורך בבקבוק. העוגה נאחזת בתבנית וככל שהיא מצטננת ואין לחות בתחתית שלה - היא מתנתקת באלגנטיות.

    השבמחק
  2. תודה רבה לך תמי יקירתי את בהחלט צודקת
    אומץ ... צריך אומץ בפעם הבאה שאכין אכין כעצתך .

    השבמחק
  3. זה נראה נהדר. ואכן לתבנית שיש לך אין צורך בבקבוק, בשביל זה יש לה את שלושת הזרועות... בעדינות תהפכי אותה שיעמדו על הזרועות שלה. בהצלחה.

    השבמחק
    תשובות
    1. מאיה תודה רבה לך אני אכן אנסה בפעם הבאה .

      מחק
  4. היי תמר
    שאלה האם את העוגה הזו ניתן לצפות בבצק סוכר? אני צריכה לעשות עוגת חתונה בשתי קומות לסיום הלימודים מה הכמות שאני צריכה לתבנית עגולה 26? ומה הכמות שאני צריכה לתבנית עגולה 20? אשמח לקבל תשובה - שרה

    השבמחק
  5. אז ככה לעוגה הספציפית הזאת את צריכה תבנית כזאת
    או סיר פלא .
    ולא לא נראה לי שהעוגה הזאת מתאימה לבצק סוכר .

    השבמחק