יום רביעי, 6 ביוני 2012

עוף בשקדים מנה חגיגית במקור עם בוטנים

              עוף עם בוטנים מהבלוג המעולה של אריאלה שהיא בשלנית מעולה

                          אני שדרגתי לעוף בשקדים .
     המתכון :
      
      החומרים :


       עוף פיקנטי עם בוטנים :
חומרים :
6 חלקי עוף (מה שאוהבים)
5 כפות ממרח צ`ילי פיקנטי - יש כשר לפסח (או 5 כפות מיונז רגיל בתוספת 1/2 כפית צ`ילי גרוס)
חבילת בוטנים קצוצים (או שקדים או אגוזים קצוצים)
מעט מלח
מעט פפריקה אדומה מתוקה
מעט פפריקה חריפה (למי שאוהב)
ועוד קצת צ`ילי גרוס (למי שאוהב ממש חריף)       זה הממרח :   


אופן ההכנה :
    יוצקים את המיונז המתובל לקערה ומוסיפים תבלינים בכמות שאוהבים. מערבבים היטב ושוב טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
מושחים את העוף מכל הצדדים במיונז המתובל, שמים בתבנית אפייה ומעל בוזקים את הבוטנים או האגוזים הקצוצים.
מכסים את העוף ברדיד אלומיניום (חשוב, כדי שהבוטנים לא יישרפו)
מכניסים לתנור שחיממנו מראש לחום גבוה- 200 מעלות ואופים במשך כשעה ורבע  . מוציאים את התבנית, מסירים את האלומיניום ומחזירים לתנור להשחמה סופית.
יוצא עוף קראנצ`י ומה זה טעים .

                                         


                                           
                                           תוספת טעימה ליד העוף בשקדים
                                           תפוחי אדמה זעירים מתובלים במבחר 
                         תבלינים   עם רוזמרין .     

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה