ומחממת על הפלטה או בתנור בשבת לפני ההגשה .
להכין בלילה בקערה גדולה מ8-10 ביצים
להקציף אותן במטרפה ידנית .
לרחוץ חופן נכבד של עלי סלרי אמריקאי
חופן של שמיר רחוץ היטב וחופן נאה של פטרוזליה
לקצוץ במיג'מיקס
להעביר את הירקות הקצוצים לבלילת הביצים
לקלוף שלושה תפוחי אדמה בינוניים לחתוך אותם
לקלוף שני בצלים גדולים ולחתוך אותם
לגרר את הבצלים ואת תפוחי האדמה דרך
מיגררת המיג'ימיקס .
כך זה נראה -
להוסיף גם לבלילת הביצים להוסיף שתי כפות קמח
ולתבל במלח ופלפל שחור .
להניח לבלילה לנוח כרבע שעה ( אפשר גם ללילה )
לחמם שמן
במחבת גדולה ולהתחיל לטגן לביבות אפשר גדולות
ואפשר יותר שחומות ומטוגנות -
או כאלו מעט בהירות -
אפשר גם יותר תפוחות עם קמח תופח
3 כפות במקום שתיים .
עוד ניסיון שעשיתי ביום שישי האחרון הכנתי משש ביצים
בגודל L קצצתי ירוקים ושני תפוחי אדמה בגודל בינוני + בצל גדול
דרך מגררת המג'ימיקס וערבבתי עם הביצים מלח פש"ג
וכף אחת של קמח תופח .
ריססתי מחבת עגולה כפולה בתרסיס שמן קנולה שמתי מחצית מהבלילה
וטיגנתי שתי דקות על להבה בינונית הקטנתי את הלהבה למינימום לעוד
6 דקות והפכתי את המחבת הכפולה הגברתי את הלהבה לעוד שתי דקות ושוב 6 דקות על להבה נמוכה .
הכמות הספיקה לשתי לביבות/חביתות כאלו ( כמו בתמונות ) .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה