יום ראשון, 18 במרץ 2012

כדורוני בשר עם פלפלים וסלרי






תבשיל כדורי בשר בפלפלים  אפונה וסלרי .                
25 כדורוני בשר מהתערובת המוצעת שלנו
3 פלפלים אדומים ובשרניים
( ניתן לשלב צבעים שונים של פלפלים )
ארבעה גבעולי סלרי אמריקאי
1 בצל גדול
חופן נכבד עלי סלרי  אמריקאי .
1/2 שקית אפונה עדינה סנפרוסט ( 300 גר' )
1 כף שמן
מים חמים
מלח , פש"ג  1/4 כפית כורכום , כמון
1/2 כף אבקת מרק בצל ( המלצה ללא מונוסדיום גלוטמט )
אופן ההכנה :
לפרוס הבצל לעיגולים ולחצות אותם
לחתוך את הפלפלים לרצועות
ואת גבעולי הסלרי .
לקצוץ די קטן את עלי הסלרי .
בסוטאז' גדול או בסיר רחב 1 כף שמן
ולערבב בה את הבצל להתחיל לחמם
לטגן מעט ולהוסיף את הפלפלים + הסלרי
( הגבעולים ) לטגן מעט יחד .
( אופציה ניתן להוסיף 3 עגבניות בפרוסות עבות )
להוסיף תבלינים ולטגן כדקה יחד ,
להוסיף מים חמים מהקומקום כ5 כוסות
( אני אישית לא מודדת ) .
כשרותח שוב להחליק לאט לתוך התבשיל
את כדורי הבשר  לתת רתיחה ,
ולבשל יחד על אש בינונית קטנה כ15 דקות .
פעם אחת באמצע להפוך בזהירות את
הכדורונים .
להוסיף את האפונה המופשרת מעט ולערבב
בעדינות רבה להביא שוב לרתיחה ולבשל
עוד כ10 דקות .
דקה לפני תום הבישול להוסיף את עלי הסלרי/כרפס
הקצוצים ולערבב בעדינות ולכבות את האש .
לתת לנוח כמה דקות ולערבב שוב בעדינות
להגיש ליד אורז לבן או פירה בבצל .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה