יום שישי, 23 במרץ 2012

עוף בפירות יבשים


עוף בפירות יבשים         
מהבלוג  המשובח של מירב  CooknBake
אז איך מכינים את הדבר הטעים הזה??

 לוקחים 4-5 כרעי עוף מחולקים, ומטגנים אותם בסיר רחב עם שמן זית.
מוציאים מהסיר.

משקיפים 3 בצלים פרוסים (בסיר בו טוגן העוף ובאותו שמן כמובן)
ומתבלים ב-
1 כף כורכום
3 כפות קינמון
2 כפות דבש
10-15 שזיפים מיובשים
10-15 משמשים מיובשים
1 כוס מים רותחים

מערבבים היטב עד להתאחדות כל התבלינים, שמים מעל את חלקי העוף המטוגנים כאשר העור למטה. אם יש צורך מוסיפים עוד מעט מים - עד לגובה של חצי מהעוף.

מבשלים 45 דק`, מתענגים על הריח המשגע של התבלינים והדבש, הופכים את חלקי העוף לצידם השני, ומבשלים עוד 30-45 דק`.

הולך מעולה עם אורז לבן.




***הערות רננות תמר כהן***

הפעם הכנתי את המתכון לערב ראש השנה

הגדלתי כמויות שיניתי מעט את התיבול והמתכון קצר הצלחה רבה .

הוספתי רק 1/2 כף כורכום הוספתי 1 כף פפריקה אדומה והוספתי

גריל עוף של טעם ורייח .

הורדתי את הקינמון וכל השאר כמו במתכון .

                                                        





תגובה 1: