חמין מבית רננות/תמר כהן
הכנת החמין בשיקופיות
אפשר להקטין כמובן כמויות .
בסיר מאד גדול אני שמה מעט שמן בתחתית , ( הסיר בגודל 12 ליטר . )
פורסת 4 בצלים גדולים לפרוסות עבות ומרפדת את הסיר כשכבה ראשונה
( למען תתן טעם ושום דבר לא ידבק )
מעל אני מוסיפה שני סוגי שעועית שהושרו לילה קודם ( לבנה ואדומה )2 כוסות .
ואני מוסיפה 1 כוס חומוס שהושרה ללילה .
ואז אני מוסיפה בתוך 2 שקיות קוקי באחת 1 כוס אורז נקי ובשניה 1 כוס גריסים ( או חיטה )
מעל אני מוסיפה חתיכות בשר 1 ק"ג ( בדרך כלל צלעות או שפונדרה שיהיה מעט שמן )
מעל אני מוסיפה כמה חתיכות עוף כרעיים /שוקיים .
וכמה תפוחי אדמה לרבעים + 2 שומים שלמים . ( הפעם תפוחי אדמה כימעט שלמים
ולא היו לי ראשי שום אז הוספתי שום קנוי מצונן של צבר . )
ואז אני מוסיפה בייצים קשות כמספר הסועדים ועוד כמה .
אני מתבלת בין השכבות בפפריקה אדומה , טיפונת פפריקה חריפה ,
כמון , פלפל שחור גרוס , וכורכום ומלח ( מערבבת קודם את התבלינים עם
המלח ומוסיפה בפיזור ביין כל השכבות . )
מוסיפה מים לסיר עד גובה כל התכולה ומתחילה לבשל -
אחרי רתיחה ראשונה אני שמה על אש קטנה בערך לשעתיים ואז מעבירה
על מבודד חום
לפלטת שבת ומכסה בשמיכה .
קרו מקרים שבישלתי רק על אש קטנה מאד בערך כ14 שעות .
לפעמים יש יותר מדי נוזלים אחרי כמה שעות בישול
ואני מוציאה אותם במצקת .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה