יום שבת, 17 במרץ 2012

ממולאים שלנו


























                                                               


                                                 
 
את הכנת הממולאים למדתי מחברה מאד מאד טובה שלי
שהכרתי קצת אחרי שנישאנו קוראים לה קילאן דיארי  
למדתי ממנה הרבה דברים לבשל אשה יקרה שרק תהיה בריאה תמיד . 
מבחר ממולאים  
       
החומרים :
5 עגבניות  בינוניות שתוכן הוצא והן מוכנות למילוי .
3 בצלים גדולים לחתוך עד החצי ולבשל במים
רותחים 1/2 בישול ( כ 10 דקות )
לשפוך על הבצל מים קרים ולהפריד את הגלדים
לגגלם רייקים מיד .
5 קישואים קטנים ( לרוקנם )
2 , 3 פלפלים אדומים מרוקנים  ( או בעוד צבעים )
ולשמור את המכסה .
1 כרוב יחסית קטן לבשל בסיר במים רותחים
ולהפריד את העלים .


המלית :
1/2 ק"ג בשר טחון 
2 וחצי כוסות אורז רחוץ
1 וחצי כפות סוכר , 
1 כף מלח .
1 כפית מלח לימון , 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה קטן .
לחתוך קטן קטן את מלית העגבניות , 
לקצוץ ( עוד ) 3 בצלים קטנים ,
150 גר' רסק עגבניות .
פלפל שחור .


אופן ההכנה :
לטגן את הבצל הנוסף שחתוך לקוביות קטנות בשמן
עד שמזהיב יפה .
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן מעט יחד כדקה .
לערבב את כל שאר חומרי המלית בקערה יחד עם
הבצל המטוגן ( ולטעום אולי צריך להוסיף טיפת
סוכר או מלח לימון )
למלא את הירקות ולסדרם יפה בשני סירים .
לטגן במחבת גדולה  2 כפות  שמן עם 50 גר' רסק עגבניות
לטגן כדקה ולהוסיף לזה כ3 כוסות מים להוסיף מלח פש"ג
בערך 1 כפית מלח לימון + 2 כפות סוכר להרתיח יחד
ולחלק את הנוזלים בין שני הסירים למלא ולהציף עד שיתכסו הממולאים
לבשל כ5 דקות לבדוק באם חסר משהו מבחינת טעמים
לכסות כל סיר בצלחת  ואז את מכסה הסיר ולבשל בערך 1/2 שעה מכוסה
ולוודא שהאורז בממולאים התחתונים מבושל דיו .



                                          

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה