9
ק"ג פרסה /כרישה לא נקיה .
לשטוף
היטב היטב ולחתוך את מרבית החלק הירוק
מהפרסה ,
(
זהירות בין העלים בתחילת הכרישה יש הרבה בוץ )
ולחתוך
לחתיכות בגודל 6 ס"מ בערך ....
כעת נשארו לנו בערך +
- חמישה קילוגרמים ( 5 ק"ג )
2
תפוחי אדמה גדולים רחוצים וקלופים .
לבשל
בסיר לחץ מכוסה במים ומעט מלח .
אני מבשלת את זה ב3 פעמים ( נגלות ) נגלה ראשונה לאחר הלחץ 10 דקות ולקרר טוב טוב את סיר הלחץ לאחר יציאת האידים לפתוח בזהירות ולהוציא את הכרישות/פרסה בכף מחוררת למסננת .
נגלה/סיבוב הבא ( המים בסיר חמים ) לבשל 6 דקות ונגלה אחרונה מה שנשאר עם תפוחי האדמה הנקיים 4 דקות .
( אפשר לבשל בסירים רגילים אני התרגלתי בסיר לחץ )
אני מבשלת את זה ב3 פעמים ( נגלות ) נגלה ראשונה לאחר הלחץ 10 דקות ולקרר טוב טוב את סיר הלחץ לאחר יציאת האידים לפתוח בזהירות ולהוציא את הכרישות/פרסה בכף מחוררת למסננת .
נגלה/סיבוב הבא ( המים בסיר חמים ) לבשל 6 דקות ונגלה אחרונה מה שנשאר עם תפוחי האדמה הנקיים 4 דקות .
( אפשר לבשל בסירים רגילים אני התרגלתי בסיר לחץ )
לסנן
במיסננת ללילה
לסחוט
היטב היטב .
לטחון
במכונת בשר עם פרוסה וחצי של לחם שחור רטוב וסחוט היטב .
בפסח
לא לטחון לחם כמובן אלא
להוסיף
בהוספת התיבול 4 + 1/2 כפות קמח מצה .
גם
את תפוחי האדמה המבושלים .
להוסיף:
1
ק'ג בשר טחון
5
ביצים,
מלח
ופלפל שחור .
לערבב היטב ולהניח לספיגת טעמים לחצי שעה .
הכנת הקציצות פרסה בשיקופיות .
לצור קציצות ולטגן
בשמן חם ולהניח על נייר סופג שתקררנה .
מהכמות הזאת יצאו לי 98 קציצות .
מהכמות הזאת יצאו לי 98 קציצות .
אפשר להקפיא - ואין שום בעיה להוציא מהמקפיא ולחמם היטב ולהגיש .
אפשר להגדיל או להקטין כמויות כמובן ואז עם מקטינים פחות ביצים פחות בשר ופחות תפוחי אדמה .
אפשר להגדיל או להקטין כמויות כמובן ואז עם מקטינים פחות ביצים פחות בשר ופחות תפוחי אדמה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה