יום שבת, 3 במרץ 2012

קציצות פרסה כרישה לוף

                                       

9 ק"ג פרסה /כרישה  לא נקיה .     


לשטוף היטב היטב  ולחתוך את מרבית החלק הירוק מהפרסה ,
( זהירות בין העלים בתחילת הכרישה יש הרבה בוץ )
ולחתוך לחתיכות בגודל 6 ס"מ בערך ....
כעת נשארו לנו בערך + - חמישה קילוגרמים ( 5 ק"ג )

2 תפוחי אדמה גדולים רחוצים וקלופים .
לבשל בסיר לחץ מכוסה במים ומעט מלח .
אני מבשלת את זה ב3 פעמים ( נגלות ) נגלה ראשונה לאחר הלחץ 10 דקות ולקרר טוב טוב את סיר הלחץ לאחר יציאת האידים לפתוח בזהירות ולהוציא את הכרישות/פרסה בכף מחוררת למסננת .
נגלה/סיבוב הבא ( המים בסיר חמים ) לבשל 6 דקות ונגלה אחרונה מה שנשאר עם תפוחי האדמה הנקיים 4 דקות .
( אפשר לבשל בסירים רגילים אני התרגלתי בסיר לחץ )
לסנן במיסננת ללילה
לסחוט היטב היטב .
לטחון במכונת בשר עם פרוסה וחצי של לחם שחור רטוב וסחוט היטב .
בפסח לא לטחון לחם כמובן אלא
להוסיף בהוספת התיבול 4 + 1/2 כפות קמח מצה .
גם את תפוחי האדמה המבושלים .

להוסיף:
1 ק'ג בשר טחון
5 ביצים,
מלח ופלפל שחור .
לערבב היטב ולהניח לספיגת טעמים לחצי שעה .



הכנת הקציצות פרסה בשיקופיות .


לצור קציצות ולטגן
בשמן חם  ולהניח על נייר סופג שתקררנה .
מהכמות הזאת יצאו לי 98 קציצות .


אפשר להקפיא - ואין שום בעיה להוציא מהמקפיא ולחמם היטב ולהגיש .
אפשר להגדיל או להקטין כמויות כמובן ואז עם מקטינים פחות ביצים פחות בשר ופחות תפוחי אדמה .














                                       

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה