יום שלישי, 15 במאי 2012

קנלוני גבינות לזכרה של חברתי האהובה שושקה דרורי/שחם

                                         המתכון הזה אהוב מאד בביתנו - קיבלתי
                            אותו משושקה חברתי האהובה והטובה
                            שהיתה איתי כל החיים בערך והיא איננה עוד
                            כבר כמעט שנה ואני כל כך מתגעגעת אליה ....
                            שושקה תרמה הרבה לאוצר הקולינרי של משפחתינו
                            וגם להרגלי הארוח  - כמה אהבנו לדבר על איך
                            תערכי את השולחן בחג הזה ? את מי את מארחת
                            ביום שישי הזה ? בעלינו רפי  שלה ז"ל 
                            ומוטי שלי יבדל"א בע"ה
                            הכירו בצבא במקרה מאד . ואנו חברות נפש וילדות . 

                                        לשתי תבניות השתמשתי ב3
                           חבילות קנלוני !
         

           קנלוני
                                    
החומרים :
2 חב` קנלוני חלולים של אוסם או בריטה. ( השימוש הוא בחבילה וחצי )
3 קופ`גבינה לבנה 5% .
6 כפות אבקת מרק פטריות . ( היום אני משתמשת באבקת מרק ללא מונוסדיום גלוטמאט ומתאימה לאוכלים ללא גלוטן )
4 כפות בצל מטוגן .
( ניתן לקצוץ ולטגן ... מה שאני עושה זה קונה בשקית של אוסם בצל מטוגן )
1 שמנת מתוקה 15% (שף לבן )
100 גר` גבינת מוצרלה מגוררת .
אפשר כאופציה לערבב עוד סוג גבינה
למשל טל העמק ולהגדיל את הכמות של
הגבינה שמפוזרת למעלה .

אופן ההכנה :      
לערבב גבינה לבנה + הבצל + אבקת המרק להניח במקרר
לשעה לספיגת טעמים .
לשמן בספרי שמן פיירקס גדול מלבני .
למלא הקנלוני החלולים .
( אני עושה זאת בעדרת שקית זילוף גדולה ומזלפת משני הצדדים פנימה .)
לסדר בצפיפות בפירקס .
ליצוק מעל זה את השמנת המתוקה 15%
ולפזר את המוצרלה .
לחמם תנור לחום בינוני .
לכסות בנייר כסף .לאפות כ25 דקות .
להוריד את נייר הכסף ולהשחים לעוד כ7 דקות .
לחכות כמה דקות לפני שחותכים ומגישים.
וכמובן שניתן להכין מראש ולחמם.
וגם להכין להקפיא להפשיר הפשרה איטית במקרר לחמם היטב
מכוסה בנייר כסף לפני ההגשה .

אתמול השתמשתי במוצרלה וצ'דר מגוררות .                                                    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה