יום שלישי, 1 במאי 2012

צלי כתף בבצלצלי שאלוט פטריות ויין אדום

               

צלי   כתף , פטריות ובצלצלים ביין אדום   

     המתכון והרעיון נלקח מכאן                 

                
               
                                           החומרים :
                              3+ 1/2 ק"ג בשר כתף
                              3/4 כוס שמן זית
                              3 כפות קמח
                              מלח ופש"ג
                              2 סלסלות פטריות פורטבלו
                              1 סלסלת פטריות שמפניון
                              2 סלסלות בצלצלי שאלוט או בצלי פנינה .
                              1 בקבוק יין אדום קרבנה + מרלו
                              7 שיני שום קלופות
                              5 ענפי רוזמרין .

                              אופן ההכנה :
                              בדרך כלל עובדים עם שני נתחי כתף מס' 5 או 6
                              מקמחים  ( בפסח עם קמח תופח אוסם כשר לפסח )
                              מורחים היטב  בשמן הזית וממליחים ומפלפלים .
                              צולים בסיר אובלי את שני הנתחים מכל הצדדים היטב
                              ותוך כדי מגרדים קצת את תחתית הסיר .
                              מניחים בקערת פיירקס .
                              מוסיפים לסיר 1 כוס יין ומקרצפים איתו את תחתית הסיר
                              בנתיים קולפים את הבצלצלים מעבירים את כל התכולה
                              בלי הפטריות לסיר לחץ עם כל היין והרוזמרין
                               ומבשלים בסיר הלחץ כ40 דקות
                               ומקררים היטב  . למחרת פורסים יפה את הבשר
                               פורסים סלסלת פורטבלו לחתיכות גדולות
                               את השניה לחתיכות קטנות וכן את פטריות
                               השמפניון לפרוסות .
                               ומבשלים עוד כ20 דקות עם הפטריות .
                               מגישים יחד .
                           

                                טיפ קטן ברוטב העשיר שנוצר

                      הכנתי חלקי עוף תחתונים עם תפוחי אדמה זעירים
                       בתנור - אהבנו מאד .

                            
                          
            

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה