חמין מקרוני מבית רוני טגנסקי ( סיאם )
חמין מקרון מבית רוני טגנסקי
מצרכים:
חמין מקרון מבית רוני טגנסקי
מצרכים:
500 גרם מקרוני עבים עם החור
2 כפות שמן
עוד 2 כפות שמן לטיגון העוף
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
6-8 פולקע או חלקי עוף אחרים שאתם אוהבים
3-4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס 1 כף גדושה פפריקה אדומה 1/4 כפית כורכום .
2 כפות שמן
עוד 2 כפות שמן לטיגון העוף
כפית מלח
רבע כוס שמן זית
6-8 פולקע או חלקי עוף אחרים שאתם אוהבים
3-4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
מלח ופלפל שחור גרוס 1 כף גדושה פפריקה אדומה 1/4 כפית כורכום .
אופן ההכנה:
להרתיח סיר עם מים וכפית מלח ולבשל את המקרוני חצי בישול
לסנן את הפסטה ולשטוף היטב במים קרים. להעביר לקערה גדולה ולערבב
עם 2 כפות שמן.
לסנן את הפסטה ולשטוף היטב במים קרים. להעביר לקערה גדולה ולערבב
עם 2 כפות שמן.
במחבת לחמם 2 כפות שמן ואת רבע כוס שמן ולטגן את העוף מכל
צדדיו להזהבה. להעביר את חלקי העוף לצלחת, ואת השומן שנשאר במחבת למזוג
על המקרוני שנמצא בקערה. לתבל במלח ופלפל שחור גרוס ושאר התבלינים ולערבב.
צדדיו להזהבה. להעביר את חלקי העוף לצלחת, ואת השומן שנשאר במחבת למזוג
על המקרוני שנמצא בקערה. לתבל במלח ופלפל שחור גרוס ושאר התבלינים ולערבב.
לחמם תנור מראש ל-200 מעלות.
לרפד סיר גדול וכבד שיכול להיכנס לתנור בנייר אפייה שיכסה גם את הדפנות.
להניח בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחידה, לפזר מעל מלח ופלפל
שחור גרוס ופפריקה מעל תפוחי האדמה להניח את המקרונים , לפזור שוב מלח ופלפל גורס
ומעל להניח את חלקי העוף. לכסות עד כמה שניתן את העוף עם נייר האפייה ולסגור את
הסיר עם מכסה.
להניח בתחתית הסיר פרוסות תפוחי אדמה בשכבה אחידה, לפזר מעל מלח ופלפל
שחור גרוס ופפריקה מעל תפוחי האדמה להניח את המקרונים , לפזור שוב מלח ופלפל גורס
ומעל להניח את חלקי העוף. לכסות עד כמה שניתן את העוף עם נייר האפייה ולסגור את
הסיר עם מכסה.
לאפות חצי שעה ב-200 מעלות, להנמיך את חום התנור ל-80 ולאפות לילה שלם.
הריח בבית מטריף חושים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה