מתכון פשוט פשוט אך בביתנו הוא מאד אהוב .
המתכון
6 כרעיים של עוף לחלק לחצי
אפשר גם 12 שוקיים .
12 תפוחי אדמה בגודל בינוני ( אדומים )
2 בצלים בגודל בינוני
שמן זית
תבלינים : מעט כורכום , פפריקה מתוקה .
4 שיני שום כתושות .
גריל עוף ( אני משתמשת בתבלין גריל עוף של טעם וריח )
תבלין פילדלפיה ( או טוסקנה ) , פלפל שחור גרוס ,
ומלח
1 שקית קוקי גדולה .
אופן ההכנה :
לנקות היטב את חלקי העוף לשטוף אותם ולשמור בקרור
לקלוף את תפוחי האדמה ואת הבצלים , לשטוף
אותם היטב ולפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות ממש עבות
( כל ההדגמה מיד בתמונות )
לחתוך את הבצלים לרבעים ולשטוף שוב .
להכין בצלוחית די גדולה שמן זית + התבלינים והמלח ולערבב היטב.
( אפשר באם אוהבים חריף מעט להוסיף גם 1/2 כפית צ'ילי גרוס )
לפתוח על תבנית את שקית הקוקי ( מתוך אריזה של שקיות גדולות )
להניח בתוכה -
חלק מתפוחי האדמה והבצל להניח עליהם את חלקי העוף
להוסיף את שאר תפוחי האדמה והבצל
להוסיף מעל את תערובת התבלינים ולסגור את השקית
בסוגר המתאים . לערבב ולהפוך כמה פעמים את תכולת השקית
להניח שוב על התבנית ולחורר במזלג מספר חורים
לאפות כשעה + 10 דקות בחום של 200 מע' בטורבו
להוציא את התבנית לגזור באמצע את השקית -
זהירות יוצאים אידים חמים
להפוך בעזרת מלקחיים את חלקי העוף לצידם השני
ולהכניס לעוד 1/4 שעה של אפיה - בשלב הזה
זה מוכן לאכילה .
המתכון
6 כרעיים של עוף לחלק לחצי
אפשר גם 12 שוקיים .
12 תפוחי אדמה בגודל בינוני ( אדומים )
2 בצלים בגודל בינוני
שמן זית
תבלינים : מעט כורכום , פפריקה מתוקה .
4 שיני שום כתושות .
גריל עוף ( אני משתמשת בתבלין גריל עוף של טעם וריח )
תבלין פילדלפיה ( או טוסקנה ) , פלפל שחור גרוס ,
ומלח
1 שקית קוקי גדולה .
אופן ההכנה :
לנקות היטב את חלקי העוף לשטוף אותם ולשמור בקרור
לקלוף את תפוחי האדמה ואת הבצלים , לשטוף
אותם היטב ולפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות ממש עבות
( כל ההדגמה מיד בתמונות )
לחתוך את הבצלים לרבעים ולשטוף שוב .
להכין בצלוחית די גדולה שמן זית + התבלינים והמלח ולערבב היטב.
( אפשר באם אוהבים חריף מעט להוסיף גם 1/2 כפית צ'ילי גרוס )
לפתוח על תבנית את שקית הקוקי ( מתוך אריזה של שקיות גדולות )
להניח בתוכה -
חלק מתפוחי האדמה והבצל להניח עליהם את חלקי העוף
להוסיף את שאר תפוחי האדמה והבצל
להוסיף מעל את תערובת התבלינים ולסגור את השקית
בסוגר המתאים . לערבב ולהפוך כמה פעמים את תכולת השקית
להניח שוב על התבנית ולחורר במזלג מספר חורים
לאפות כשעה + 10 דקות בחום של 200 מע' בטורבו
להוציא את התבנית לגזור באמצע את השקית -
זהירות יוצאים אידים חמים
להפוך בעזרת מלקחיים את חלקי העוף לצידם השני
ולהכניס לעוד 1/4 שעה של אפיה - בשלב הזה
זה מוכן לאכילה .
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק