יום ראשון, 26 באוגוסט 2012

חלקי עוף עם תפוחי אדמה בשקית קוקי

מתכון פשוט פשוט אך בביתנו הוא מאד אהוב .


              
  המתכון 
  6 כרעיים של עוף לחלק לחצי
    אפשר גם 12 שוקיים .
  12 תפוחי אדמה בגודל בינוני ( אדומים )
   2 בצלים בגודל בינוני
   שמן זית
   תבלינים : מעט כורכום , פפריקה מתוקה . 
   4 שיני שום כתושות .
   גריל עוף ( אני משתמשת בתבלין גריל עוף של  טעם וריח )
   תבלין פילדלפיה ( או טוסקנה ) , פלפל שחור גרוס ,
   ומלח
   1 שקית קוקי גדולה .

    אופן ההכנה :
    לנקות היטב את חלקי העוף לשטוף אותם ולשמור בקרור
    לקלוף את תפוחי האדמה ואת הבצלים , לשטוף
    אותם היטב ולפרוס את תפוחי האדמה לפרוסות ממש עבות
     ( כל ההדגמה מיד בתמונות )
   לחתוך את הבצלים לרבעים ולשטוף שוב  .
   להכין בצלוחית די גדולה שמן זית + התבלינים והמלח  ולערבב היטב.
      ( אפשר באם אוהבים  חריף מעט להוסיף גם 1/2 כפית צ'ילי גרוס )
    לפתוח על תבנית את שקית הקוקי  ( מתוך אריזה של שקיות גדולות )
    להניח בתוכה -
    חלק מתפוחי האדמה והבצל להניח עליהם את חלקי העוף
    להוסיף את שאר תפוחי האדמה והבצל
    להוסיף מעל את תערובת התבלינים ולסגור את השקית
    בסוגר המתאים . לערבב ולהפוך כמה פעמים את תכולת השקית
    להניח שוב על התבנית ולחורר במזלג מספר חורים
    לאפות כשעה + 10 דקות בחום של 200 מע' בטורבו
    להוציא את התבנית לגזור באמצע את השקית -
       זהירות יוצאים אידים חמים
   להפוך בעזרת מלקחיים את חלקי העוף לצידם השני
   ולהכניס לעוד 1/4 שעה של אפיה - בשלב הזה
   זה מוכן לאכילה .


















                                                            
 
       
          

תגובה 1: