זה המתכון המקורי שאני מכינה ובסוגריים השינויים .... גם השינויים
התקבלו באהבה אצל אוהבי עוגות התפוחים אצלנו
נראה לי שאפילו ביותר אהבה ....
המתכון :
החומרים
לבצק פירורים:
300 גרם קמח
140 גרם שקדים טחונים (שמתי 80 גר' אגוזי מלך טחונים
ו60 גר' שקדים טחונים )
180 גרם סוכר ( הוספתי 100 גר' סוכר חום בהיר דמררה
ו80 גר' סוכר לבן רגיל )
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
2 כפות מים
לתפוחים:
כ 1.5- ק"ג תפוחים ירוקים ( גרני סמית )
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר ( הוספתי 80 גר' סוכר דמררה חום בהיר ו30 גר' סוכר לבן )
6 כפות מיץ לימון
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המים עד שמקבלים תערובת
פירורית דמויית חול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בטפטופים ומעבדים 15-10 שניות נוספות. מניחים בצד.
לתפוחים:
מסירים את ליבת התפוחים ופולחים לפלחים ( 8-10 פלחים מתפוח)
מערבבים עם הלימון שלא ישחירו .
( הפעם פרסתי לפרוסות די דקות )
מחממים את החמאה בסיר על להבה בינונית עד שהיא מבעבעת ומתחילה לה להזהיב בקצוות
מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים כ 5- דקות, מוסיפים את הקינמון והוניל
ומבשלים על אש קטנה 2 דקות נוספות לאידוי נוזלים.
יוצקים את תכולת הסיר לתבנית פיירקס ובעזרת כף מסדרים את פלחי התפוחים, מפזרים
מלמעלה שכבה יפה של קראמבל ואופים ב 180- מעלות כ 10- דקות עד שהקראמבל שחום. מגישים חם.
הכי טעים להגיש ישר מהתנור אבל ניתן לשמור במקרר יומיים שלושה ולחמם לפני ההגשה .
קצת בתמונות .....
הסיבה שאין תמונות בהגשה ... כי הן נסעו איתנו
למשפחה ושכחנו לצלם שם .
התקבלו באהבה אצל אוהבי עוגות התפוחים אצלנו
נראה לי שאפילו ביותר אהבה ....
המתכון :
החומרים
לבצק פירורים:
300 גרם קמח
140 גרם שקדים טחונים (שמתי 80 גר' אגוזי מלך טחונים
ו60 גר' שקדים טחונים )
180 גרם סוכר ( הוספתי 100 גר' סוכר חום בהיר דמררה
ו80 גר' סוכר לבן רגיל )
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
2 כפות מים
לתפוחים:
כ 1.5- ק"ג תפוחים ירוקים ( גרני סמית )
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר ( הוספתי 80 גר' סוכר דמררה חום בהיר ו30 גר' סוכר לבן )
6 כפות מיץ לימון
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
מעבדים במעבד מזון את כל החומרים מלבד המים עד שמקבלים תערובת
פירורית דמויית חול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בטפטופים ומעבדים 15-10 שניות נוספות. מניחים בצד.
לתפוחים:
מסירים את ליבת התפוחים ופולחים לפלחים ( 8-10 פלחים מתפוח)
מערבבים עם הלימון שלא ישחירו .
( הפעם פרסתי לפרוסות די דקות )
מחממים את החמאה בסיר על להבה בינונית עד שהיא מבעבעת ומתחילה לה להזהיב בקצוות
מוסיפים את התפוחים והסוכר ומבשלים כ 5- דקות, מוסיפים את הקינמון והוניל
ומבשלים על אש קטנה 2 דקות נוספות לאידוי נוזלים.
יוצקים את תכולת הסיר לתבנית פיירקס ובעזרת כף מסדרים את פלחי התפוחים, מפזרים
מלמעלה שכבה יפה של קראמבל ואופים ב 180- מעלות כ 10- דקות עד שהקראמבל שחום. מגישים חם.
הכי טעים להגיש ישר מהתנור אבל ניתן לשמור במקרר יומיים שלושה ולחמם לפני ההגשה .
קצת בתמונות .....
הסיבה שאין תמונות בהגשה ... כי הן נסעו איתנו
למשפחה ושכחנו לצלם שם .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה