יום שישי, 10 באוגוסט 2012

שוב הכנתי השבוע קרמבל תפוחים אבל עם קצת שינויים

זה המתכון המקורי שאני מכינה  ובסוגריים השינויים .... גם השינויים
התקבלו באהבה אצל אוהבי עוגות התפוחים אצלנו 
נראה לי שאפילו ביותר אהבה ....


                 המתכון :

 החומרים
לבצק פירורים:
300 גרם קמח
140 גרם שקדים טחונים   (שמתי 80 גר' אגוזי מלך טחונים
ו60 גר' שקדים טחונים )
180 גרם סוכר ( הוספתי 100 גר' סוכר חום בהיר דמררה
ו80 גר' סוכר לבן רגיל )
קורט מלח
150 גרם חמאה קרה בקוביות
2 כפות מים
לתפוחים:
כ 1.5- ק"ג תפוחים ירוקים ( גרני סמית )
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר  ( הוספתי 80 גר' סוכר דמררה חום בהיר  ו30 גר' סוכר לבן )
6 כפות מיץ לימון
קורט קינמון
1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
לבצק פירורים:
מעבדים במעבד מזון  את כל החומרים מלבד המים עד שמקבלים תערובת
פירורית דמויית חול, תוך כדי ערבוב מוסיפים את המים בטפטופים ומעבדים 15-10 שניות  נוספות. מניחים בצד.

לתפוחים:
מסירים את ליבת התפוחים ופולחים לפלחים ( 8-10 פלחים מתפוח)
מערבבים עם הלימון שלא ישחירו .
( הפעם פרסתי לפרוסות די דקות )
מחממים את החמאה בסיר על להבה בינונית עד שהיא מבעבעת ומתחילה לה להזהיב בקצוות
מוסיפים את התפוחים  והסוכר  ומבשלים כ 5- דקות, מוסיפים את הקינמון והוניל
ומבשלים על אש קטנה 2 דקות נוספות לאידוי נוזלים.
יוצקים את תכולת הסיר לתבנית פיירקס ובעזרת כף מסדרים את פלחי התפוחים, מפזרים
מלמעלה שכבה יפה של קראמבל ואופים ב 180- מעלות כ 10- דקות עד שהקראמבל  שחום. מגישים חם.

הכי טעים להגיש ישר מהתנור אבל ניתן לשמור במקרר יומיים שלושה ולחמם לפני  ההגשה .

               קצת בתמונות .....










                
  הסיבה שאין תמונות בהגשה ... כי הן נסעו איתנו
  למשפחה  ושכחנו לצלם שם . 

        

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה