יום שישי, 10 באוגוסט 2012

עוגת תאנים קלה ובחושה שאדון הבית ירום הודו מאד אוהב

                             עוגת תאנים בחושה  טעימה וקלי קלות
                                         
החומרים :
4 ביצים בגודל L
1+3/4 כוסות סוכר
200 גרם חמאה ( בטמפרטורת החדר )

או 200  מ"ל שמן קנולה ( שבו אפשר להחליף את החמאה )
כ15 תאנים יפות
3+1/4 כפות סולת
1+1/2  כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כוס רוויון  +עוד כף
1+1/2 כוסות קמח תופח
עוד קצת סוכר לתאנים

אופן ההכנה :
עושים מעין צלב קטן בכל תאנה ושמים בו
פחות מרבע כפית סוכר קטנה ( יש תמונה של הכפית )
מכינים במיקסר או במעבד המזון בלילה מהביצים
הסוכר והחמאה  או השמן מקציפים יחד מורידים לגמרי את מהירות
המערבל ומוסיפים לסרוגין :
סולת , רוויון , קמח, ותמצית הוניל .
מחממים את התנור לחום של 160 מעלות
משמנים טוב תבנית פיירקס גדולה או חד פעמית גדולה
( אני מעדיפה פיירקס ) נותנים עוד ערבוב קל ביד  ומעבירים את 
הבלילה לתוכה .
מסדרים יפה במעט רווח את התאנים ( כמו בתמונות )
אופים כשעה יש לבדוק לאחר 50 דקות על העוגה לצאת
עם מעט פרורים לחים עליה .
בפעמים קודמות הספיקה שעת אפיה היום שעה + 10 דקות
אולי זה גם קשור בבשלות הפרי .

          ההכנה בתמונות :



















                                         


                                         

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה