עוגת תאנים בחושה טעימה וקלי קלות
או 200 מ"ל שמן קנולה ( שבו אפשר להחליף את החמאה )
החומרים :
4 ביצים בגודל L
1+3/4 כוסות סוכר
200 גרם חמאה ( בטמפרטורת החדר )
200 גרם חמאה ( בטמפרטורת החדר )
או 200 מ"ל שמן קנולה ( שבו אפשר להחליף את החמאה )
כ15 תאנים יפות
3+1/4 כפות סולת
1+1/2 כפיות תמצית וניל
איכותית
1/2 כוס רוויון +עוד כף
1+1/2 כוסות קמח תופח
עוד קצת סוכר לתאנים
אופן ההכנה :
עושים מעין צלב קטן
בכל תאנה ושמים בו
פחות מרבע כפית סוכר
קטנה ( יש תמונה של הכפית )
מכינים במיקסר או
במעבד המזון בלילה מהביצים
הסוכר והחמאה או השמן מקציפים
יחד מורידים לגמרי את מהירות
המערבל ומוסיפים לסרוגין :
סולת ,
רוויון , קמח, ותמצית הוניל .
מחממים את התנור לחום
של 160 מעלות
משמנים טוב תבנית
פיירקס גדולה או חד פעמית גדולה
( אני מעדיפה פיירקס
) נותנים עוד ערבוב קל ביד ומעבירים את
הבלילה לתוכה .
מסדרים יפה במעט רווח
את התאנים ( כמו בתמונות )
אופים כשעה יש לבדוק
לאחר 50 דקות על העוגה לצאת
עם מעט פרורים לחים
עליה .
בפעמים קודמות הספיקה
שעת אפיה היום שעה + 10 דקות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה