יום שישי, 10 באוגוסט 2012

עוגת שזיפים עם שטרוייזל מבית הפרחונית ♥ שאותה הכרתי בפורום האוכל בYENT .

פרחונית מוכשרת ופרפקציוניסיטית בהכל ובענייני מטבח אשת חיל שכזאת
להתארח על שולחנה זה חלום שהתגשם לי ולטייל בממלכה שלה המשתלה הנפלאה שלה .....
זה משהו מקסים ונהדר שצריך לראות בעינים  ♥ 
עוגת שזיפים שהיא בעיני הכי הכי והכנתי אותה גם עם
דובדבנים  תפוחי עץ וגם עם נקטרינות
                            



                           

המתכון :

עוגת שזיפים של פרחונית גילי שגיא
רכה ועשירה, המון שזיפים והכי חשוב השטרויזל!
אני מכינה לפי מתכון של קרין גורן, שהוא די דומה לזה של אהרוני, שהוא דומה מאוד להרבה מתכונים נוספים...
השרתי את השזיפים בברנדי ומעט סוכר.
לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק או 24-40 מנז'טים (בגדלים שונים) בתבנית שקעים
350 גר' קמח
200 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
1.5 כוסות סוכר
1 כפית וניל
3 ביצים
1 שקית (10 גר') אבקת אפיה
1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
1 כוס (240 מ"ל) ריוויון

12 שזיפים חתוכים לקוביות

לשטרויזל:
1/3 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
50 גר' חמאה
1/2 כוס פקנים קצוצים
מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצרים פירורים גסים.


מחממים תנור ל-180 מעלות.
מעבדים חמאה, סוכר ותמצית וניל עם וו הגיטרה במהירות בינונית לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומאחדים את התערובת.
מנפים יחד קמח, סודה לשתיה ומלח. מנמיכים את המיקסר למינימום ומוסיפים את התערובת לסירוגין עם ריוויון ב-3 פעמים. מעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבניות משומנות ומקומחות עד למחצית גובה התבנית או במנז'טים המונחים בתבנית שקעים.
מפזרים את הפירות החתוכים.
מפזרים את השטרוייזל.
אופים 50 דקות (לתבנית קוגלהוף) או 35-40 דקות (לתבנית אינגליש קייק) או כ-30 דקות למאפינ'ס עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא כמעט יבש.

               קצת תמונות גם מהזמן האחרון וגם משנים עברו ...













                       ועוד קצת אותה עוגה עם תפוחי עץ גרני סמית .



                                          

2 תגובות:

  1. זה בדיוק הזמן לעוגות שזיפים:) העוגה נראת מעולה ומאוד טעימה. אני מאוד אוהבת את השטרוייזל מעל זה מוסיף המון.

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רויטל אני כל כך אוהבת לאפות עוגות פרי שבא לי עם שזיפים בכל הצבעים ... אכן השטרויזל משדרג את העוגה פלאים .

      מחק