יום שבת, 25 באוגוסט 2012

עוגות שמרים מהבצק המצוין של "רוחל'ה "

את הבצק הנפלא הזה למדתי בהמלצת
ובהנחית רוני טגנסקי  חברתי היפה והמקסימה
בעלת ידי הזהב  היא נקראית בפורומי האוכל ברשת
גם siam


קינמונים

    

                המתכון :

המתכון  לקינמונים ולעוד מליות :

  

 

לתערובת השמרים:

 

2 כפות שמרים יבשים

4 כפות סוכר

2 כפות מים פושרים

200 גרם חמאה

1 כוס חלב

5 כוסות קמח

2 ביצים

1 כפית מלח

 

למלית:

 

200 גרם חמאה מומסת

1 כוס סוכר

4 כפות שוקולית

1 כף קינמון

 

לציפוי:

 

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים 

( אני רננות מוסיפה גם כמה טיפות מי זאהר )

 

אופן הכנה:

 

מחממים חמאה וחלב עד שהחמאה נמסה ומצננים.

בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, סוכר, מים, ביצים, מלח ותערובת החלב הפושרת.

מעבדים עם וו לישה 10 דקות עד לקבלת בצק רך, מבריק ואחיד.

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעה במקרר.

מכינים צמות.

 

אופים ב- 150 מעלות (כן - חום נמוך) כ- 45 דקות.

דקה-שתיים לפני שמוציאים את העוגות מהתנור מכינים את הסירופ:

מביאים לרתיחה על אש בינונית-נמוכה מים וסוכר. מגבירים להבה ומבשלים תוך רתיחה דקה נוספת.

מסירים מהאש ומוציאים את העוגות מהתנור.

מברישים את העוגות החמות בכל כמות הסירופ (הרותח). מצננים ומתענגים. במקרה זה

אין צורך להקפיא חלק מהצמות כי בצק הפלא שומר על העוגות טריות זמן רב. פשוט מאחסנים

 את העוגות עטופות, בטמפ'' החדר או במקרר.

   




                    למרוח יפה עלה בצק מרודד
                                                              
                                                                                  
                                                             
                                                           זה הממרח שהפעם השתמשתי בו - נוגט 

                                           
                                                 מגלגלים לרולדה 
                                         

                                             גוזרים באמצע את הגליל/רולדה  מניחים אחד על השני
                                             כמו לקליעת חבל ומשני הצדדים קולעים
                                          
                                          

                                             כך ....
                                     
                                           הבצק מספיק ל3 רולדות כאלו באיגליש קייק
                                            או לשתיים יותר ארוכות וכמה קינמונים ( מתכון לקינמונים
                                            בהזדמנות אחרת  (

                                       
                                          מניחים לגלילות בורג לתפוח שעה נוספת כך הן
                                           נראות לאחר שעה התפחה

                                           
                                            
                                               מורחים יפה בביצה בלולה
                                        
                                         

                                            מחממים את התנור ל150 מע' חום ומכניסים לחצי שעה
                                             לאפיה  , 
                                             יש להשגיח לפעמים העוגות צריכות עוד כמה דקות

                                          

                                             הן מוכנות  - בפעם הבאה שוב בתבניות אינגליש
                                             הן מעט התפזרו .

                                        

                                           עוד מבט קרוב והקינמונים


                                          

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה