את מתכון העוגה קיבלתי לפני שנים רבות מחברתי פנינה טלמור
בעלת הבלוג המוצלח סבתא סורגת וגם מבשלת והיינו ביחד גם בפורומי אוכל .
עוגת שיש
1.
לבשל יחד 3 כפות קקאו + 3 כפות סוכר + 4-5 כפות מים, עד שהכל נמס, להוריד מהאש
ולהוסיף 70 גרם חמאה ולערבב.
להניח
בצד לקירור.
2.
להפריד 5 ביצים בגודל L להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב.
3.
לערבב החלמונים עם 1 שקית סוכר וניל ו-4 כפות שמן.
4.
לערבב כוס וחצי קמח תופח + חבילת שוקולד
מריר חתוכה לחתיכות גסות.
100 גרם .
5.
להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בזהירות בתנועות קיפול, להוסיף את
תערובת הקמח בפעמיים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול לתערובת חלקה.
6.
לשפוך למעלה את קרם השוקולד ולערבב ב-3 תנועות קיפול, תוך סיבוב הקערה כל פעם 1/3
סיבוב.
7.
לצקת בזהירות לתבנית 26 משומנת, לדפוק אותה כמה פעמים על השייש כדי שהתערובת
תתיישר מעט.
8
לאפות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות 30-45 דקות. לי לקח 45 דקות אך זה משתנה לפעמים מתנור לתנור .
9.
להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר מחוץ לתנור .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה