יום שני, 2 בינואר 2017

עוגת שיש מאד מוצלחת שנים שאני מכינה אותה .

  את מתכון העוגה קיבלתי לפני שנים רבות מחברתי פנינה טלמור

 בעלת הבלוג המוצלח סבתא סורגת וגם מבשלת והיינו ביחד גם בפורומי אוכל .


                                                         

 עוגת שיש

1. לבשל יחד 3 כפות קקאו + 3 כפות סוכר + 4-5 כפות מים, עד שהכל נמס, להוריד מהאש ולהוסיף 70 גרם חמאה ולערבב.
להניח בצד לקירור.

2. להפריד 5 ביצים בגודל L להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף יציב.

3. לערבב החלמונים עם 1 שקית סוכר וניל ו-4 כפות שמן.

4. לערבב כוס וחצי קמח תופח +  חבילת שוקולד מריר חתוכה לחתיכות גסות.

100 גרם .


5. להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים ולערבב בזהירות בתנועות קיפול, להוסיף את תערובת הקמח בפעמיים ולערבב בעדינות בתנועות קיפול לתערובת חלקה.

6. לשפוך למעלה את קרם השוקולד ולערבב ב-3 תנועות קיפול, תוך סיבוב הקערה כל פעם 1/3 סיבוב.

7. לצקת בזהירות לתבנית 26 משומנת, לדפוק אותה כמה פעמים על השייש כדי שהתערובת תתיישר מעט.

8 לאפות בתנור מחומם מראש ל-175 מעלות 30-45 דקות.  לי לקח 45 דקות אך זה משתנה לפעמים מתנור לתנור . 

9. להוציא את העוגה מהתנור ולתת לה להתקרר מחוץ לתנור .


                                   












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה