עוגת תפוזים ופולנטה בתבנית שקופה או (תבנית פיירקס 26)
חומרים
לקישוט וסירופ :
2
תפוזים יפים וחלקים עם הקליפה
כוס וחצי מים + 1 כוס סוכר .
אופן הכנת שלב א '
שוטפים את התפוזים, ומייבשים. חותכים לפרוסות דקיקות את התפוזים בקלחת מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס .
מניחים
את פרוסות התפוזים במחבת ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהקליפות מתרככות והרוטב
מצטמצם.
מקררים מעט ומצפים תבנית פיירקס עגולה ומשומנת היטב בחמאה .
את הדפנות מצפים בחצאים (פשוט חותכים את פרוסות התפוז באמצע).
שומרים את רוטב הסוכר שנוצר במחבת, נשתמש בו בהמשך .
חומרים לעוגה :
200
גרם חמאה רכה מאד
כוס
וחצי סוכר
4
ביצים
כפית
גרידת לימון או תפוז
3/4
כוס שקדים טחונים
3
כוסות קמח תופח
1/2
כוס פולנטה
גביע
שמנת חמוצה של פעם
1/3
כוס מיץ תפוזים או מיץ לימון
אופן הכנת העוגה:
בקערת
הקצפה מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה מערבבים אחרי שאחת נבלעת מוסיפים עוד אחת .
תוך כדי ערבול מוסיפים את גרידת הלימון,
השקדים, הקמח, הפולנטה, השמנת ומיץ התפוזים ומערבלים לתערובת חלקה.
משטחים את תערובת העוגה על קליפות התפוזים
המסוכרות שבתבנית.
אופים בחום בינוני ( 165 מעלות ) בערך כשעה
( תלוי בתנור ). אם העוגה עדיין נוזלית במרכזה הנמיכו מעט את חום התנור והמשיכו
לאפות עד שהעוגה קפיצית במרכזה .
היפכו אותה בעודה חמימה על מגש
אם נשאר לכם סירופ תפוזים, חממו אותו מעט וטפטפו
אותו על העוגה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה