יום חמישי, 19 בינואר 2017

עוגת תפוזים הפוכה בתבנית שקופה או פיירקס עגולה

                                                           


עוגת תפוזים ופולנטה  בתבנית שקופה או (תבנית פיירקס 26)

חומרים לקישוט וסירופ :

2 תפוזים יפים וחלקים עם הקליפה

כוס וחצי מים + 1 כוס סוכר .

 אופן הכנת שלב א '


שוטפים את התפוזים,  ומייבשים. חותכים לפרוסות דקיקות את התפוזים  בקלחת מרתיחים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס .
מניחים את פרוסות התפוזים במחבת ומבשלים על אש קטנה כרבע שעה עד שהקליפות מתרככות והרוטב מצטמצם.
  מקררים מעט ומצפים תבנית פיירקס עגולה ומשומנת היטב בחמאה .
 את הדפנות מצפים בחצאים (פשוט חותכים את פרוסות התפוז באמצע).
שומרים את רוטב הסוכר שנוצר במחבת, נשתמש בו בהמשך .

חומרים לעוגה :

200 גרם חמאה רכה מאד

  כוס וחצי סוכר
  
  4 ביצים
  
כפית גרידת לימון או תפוז

3/4 כוס שקדים טחונים
      
     3 כוסות קמח תופח
      
    1/2 כוס פולנטה
   
   גביע שמנת חמוצה של פעם
   
    1/3 כוס מיץ תפוזים או מיץ לימון

אופן הכנת העוגה:

בקערת הקצפה מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקבלת תערובת בהירה, תפוחה ואוורירית.

 מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה מערבבים אחרי שאחת נבלעת מוסיפים עוד אחת .
תוך כדי ערבול מוסיפים את גרידת הלימון, השקדים, הקמח, הפולנטה, השמנת ומיץ התפוזים ומערבלים לתערובת חלקה.
משטחים את תערובת העוגה על קליפות התפוזים המסוכרות שבתבנית.
אופים בחום בינוני ( 165 מעלות ) בערך כשעה ( תלוי בתנור ). אם העוגה עדיין נוזלית במרכזה הנמיכו מעט את חום התנור והמשיכו לאפות עד שהעוגה קפיצית במרכזה .
היפכו אותה בעודה חמימה על מגש
אם נשאר לכם סירופ תפוזים, חממו אותו מעט וטפטפו אותו על העוגה .

                                 




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה