יום ראשון, 15 בינואר 2017

מרק חורפי של עדשים כתומות .

טעים טעים -                      
 מרק עדשים כתומות
המתכון :
החומרים :

1/4 ק"ג עדשים כתומות ( אני אוהבת את של סוגת )
1 בצל גדול , 6 גבעולי סלרי אמריקאי עם העלים .
2 כפות שמן
2 עגבניות בנוניות
3 כפות אורז פרסי
2 ליטר מים רותחים 
תבלינים : 1 כף פפריקה מתוקה , 1/3 כף פלפל שחור , 1/4 כפית כורכום ,
1 כף חוויג' למרק  (אני אוהבת את של טעם וריח ניתן להשיג בסניפי שופר סל ) 1 כפית כמון מלח ( תבלינים יש להוסיף כל אחת ואחד לפי מה שחובבת משפחתה )

אופן ההכנה :
לקצוץ את הבצל לקוביות ולקצוץ את גבעולי ועלי הסלרי ,
בסיר בגודל 5 ליטרים לטגן בשתי כפות השמן את הבצל עד זהוב בהיר להוסיף את עלי/גבעולי הסלרי הקצוצים ולטגן כמה דקות יחד להוסיף את התבלינים ( חוץ מהמלח ) ולטגן עוד מעט יחד .
להוסיף את המים הרותחים ואת העדשים המבוררות ושטופות היטב .
לגרר את העגבניות ולהוסיפן לסיר .
להוסיף את המלח להוסיף את שלוש כפות האורז ולערבב היטב לתת למרק לרתוח פעם אחת . 
להקטין את הלהבה ולבשל את המרק 1/2 שעה על אש קטנה עם מכסה כמעט סגור .
( באם רוצים מרק יותר אדום אפשר להוסיף 2 כפות פפריקה מתוקה במקום אחת )

ואם רוצים לשנות מעט לשנות את המרק במקום עגבניות להוסיף
2 כפות רסק עגבניות 4 גלדי שום כתושות
1 תפוח אדמה גדול חתוך לקוביות
שני גזרים בינוניים חתוכים לקוביות .
כל השאר אותו דבר .
תמונות של האלטרנטיבה בסוף .

                               


















                                           




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה