יום שני, 30 בינואר 2017

מרק חרירה

          מרק חרירה - תודה רבה לרוחה בוכריס  הנחמודת שממנה קיבלתי את המתכון .

                                                         


המתכון :

להשרות 250/300 גרם עדשים ירוקות ללילה 
( משקית של סוגת לברר קודם ולשטוף )
בסיר גבוה וגדול  ( שלי נירוסטה של ששה ליטרים )
לקצוץ בצל אחד גדול לקוביות

צרור של כרפס { 6 גבעולים עם העלים }
2 עגבניות גדולות ומגוררות 
1 קופ ' חומוס בגרגרים משומר .
לאדות בכף שמן אחת בסיר  לפי הסדר הכתוב ולאחר מכן להוסיף את העדשים הירוקות וקופסא של חומוס גרגירים
{ אני קולפת אותם } .
לאחר אידוי של כל החומרים הנ"ל מוסיפה מים רתוחים בערך קומקום
 ( שלי 1.700 ) + כוס/שתיים מים רותחים .
לערבב ואז להוסיף את התבלינים :
חצי כף מלח{כי תמיד אפשר להוסיף למי שאוהב יותר},חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית פפריקה אדומה חצי כפית חוויג' למרק וחצי כפית כורכום .
לערבב את כל החומרים עם התבלינים ולאחר חמש דקות בערך להוסיף קופסה קטנה של רסק עגבניות ( 100 גרם )
להנמיך מעט את הלהבה ,
ולכסות את הסיר בערך לחצי שעה .

לאחר חצי שעה להנמיך את להבת הסיר לגמרי ולבדוק אם חסר מים להוסיף  מים רותחים , ואז לוקחים כוס וחצי של אטריות דקות וכל הזמן בוחשים
לאחר 10 דקות -
לוקחים קערת זכוכית ושמים בה 2 כפות קמח ומוסיפים מים קרים ובוחשים עד שלא יהיו גושים כשהתערובת חלקה.
מוסיפים אותה לסיר דרך מסננת ( ראו בתמונות ) ובוחשים היטב .
לאחר כ15 דקות להוסיף לימון  לבדוק טעמים אולי צריך להוסיף מלח אולי עוד חצי לימון ולכבות .
להלן כל התהליך בתמונות .

                                  



























אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה