מרק אפונה עם קבנוס
אחד המרקים המאד מאד ותיקים בביתנו .
המתכון :
החומרים :
להשרות 1/2 ק"ג אפונה יבשה ( אישית אני אוהבת את של סוגת ) ללילה .
שלוש כפות בצל מיובש ( אפשר לקצוץ שני בצלים לקוביות )
קומקום וחצי של מים רותחים ( הקומקום שלי מכיל 1 ליטר + 700 CC )
תבלינים : 1/2 כף חוויג למרק 1 כף פלפל שחור 1/2 כפית כורכום 1/2 כף כמון .
2 כפות אבקת מרק בצל , 4 שיני שום שמנמנות כתושות .
4 רצועות נקניק קבנוס .
מלח לפי העין והטעם .
אופן ההכנה :
כאמור להשרות לאיזה 6 , 7 , שעות אפונה יבשה .
בסיר הלחץ לטגן מעט את הבצל המיובש או את הבצל הרגיל ממש בטיפונת שמן ככף .
לסנן את האפונה ממי ההשריה ולשטוף אותה , לערבב את האפונה בסיר עם הבצל .
להוסיף את התבלינים והשום + המים הרותחים .
לסגור את סיר הלחץ לתת לאידים לצאת ולהעביר לאש קטנה בדיוק לחצי שעה ,
לכבות את הכיריים ולקרר את סיר הלחץ ובזהירות לתת לאידים לצאת לפתוח ולערבב
בשלב הזה האפונה מעט מעוכה וזה מצוין .
לחתוך את רצועות הקבנוס ( כמו בתמונות - כל מהלך הכנת המרק נמצא בתמונות המצורפות )
לבשל עם הקבנוס ומלח לאחר רתיחה מחודשת ( בלי לסגור את סיר הלחץ ) חמש דקות על
אש קטנה והמרק מוכן ( לטעום לגבי המלח - כל בישול עם קטניות את המלח מוסיפים בסוף אחרת הקטניות לא מתרככות )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה