יום ראשון, 8 בינואר 2017

מרק אפונה עם קבנוס

 אחד המרקים המאד מאד ותיקים בביתנו .

  

                                  המתכון :

החומרים :

להשרות 1/2 ק"ג אפונה יבשה ( אישית אני אוהבת את של סוגת ) ללילה .

שלוש כפות בצל מיובש ( אפשר לקצוץ שני בצלים לקוביות )

קומקום וחצי של מים רותחים ( הקומקום שלי מכיל 1 ליטר + 700 CC )

תבלינים : 1/2 כף חוויג למרק  1 כף פלפל שחור 1/2 כפית כורכום 1/2 כף כמון .

2 כפות אבקת מרק בצל ,  4 שיני שום שמנמנות כתושות .

4 רצועות נקניק קבנוס .

מלח לפי העין והטעם .


 אופן ההכנה :

כאמור להשרות לאיזה 6 , 7 , שעות אפונה יבשה .

בסיר הלחץ לטגן מעט את הבצל המיובש או את הבצל הרגיל ממש בטיפונת שמן  ככף .

לסנן את האפונה ממי ההשריה ולשטוף אותה , לערבב את האפונה בסיר עם הבצל .

להוסיף את התבלינים והשום + המים הרותחים .

לסגור את סיר הלחץ לתת לאידים לצאת ולהעביר לאש קטנה בדיוק לחצי שעה ,

לכבות את הכיריים ולקרר את סיר הלחץ ובזהירות לתת לאידים לצאת לפתוח ולערבב 

בשלב הזה האפונה מעט מעוכה וזה מצוין .

לחתוך את רצועות הקבנוס ( כמו בתמונות - כל מהלך הכנת המרק נמצא בתמונות המצורפות )

לבשל עם הקבנוס ומלח לאחר רתיחה מחודשת ( בלי לסגור את סיר הלחץ ) חמש דקות על

אש קטנה והמרק מוכן ( לטעום לגבי המלח - כל בישול עם קטניות את המלח מוסיפים בסוף אחרת הקטניות לא מתרככות )




                                 














    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה