יום ראשון, 20 בינואר 2013

עוגת צמגוז אי אפשר לעבור את שבוע ט"ו בשבט בלעדיה

העוגה המיוחדת הזאת מבית  קיצי

מהבלוג המצוין לבשל עם קיצי                     

ובשבועות הסמוכים לט"ו בשבט 

היא אורחת קבע בביתנו

כבר שנים רבות .







עוגת צמגוז 
המצרכים 

200 גרם אגוזי מלך שלמים (אפשר לגוון עם פיסטוק, שקדים, פקאנים..) 
200 גרם צימוקים (אפשר לגוון בתערובת פירות יבשים קצוצים גס) 
6 כפות סוכר 
6 כפות קמח 
2 ביצים 

אופן ההכנה 

מערבבים את כל המצרכים יחד 
יוצקים את התערובת לתבנית אינגליש קייק (לא משומנת) 
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30-40 דקות 
מכניסים למקפיא לשעה מוציאים ופורסים לפרוסות דקיקות. 
מאפסנים בקופסה או במקפיא. 

* העיסה נראית כמו יציקה ככה זה צריך להיות. 
* למרקם קריספי כמו ביסקוטי לאחר הפריסה לסדר בתבנית ולהחזיר 
לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות ל- 15-20 דקות. 


*** אני רננות תמיד משלשת כמויות ומגוונת את הפיצוחים ***





                                         




                                                                      











תגובה 1: