יום שני, 14 בינואר 2013

מרק עדשים - אחד המרקים הכי ותיקים בביתנו

למרבית הפלא המתכון לא התפרסם אף פעם והדבר

גרם מפח נפש לילדי כשהם אספו מתכונים  שלי מהרשת

כשהוציאו עבורי את ספר הבישול - כהפתעה , ובכן

בספר יש רק תמונה של המרק וכעת גם המתכון -

קודם כל הצצה לכריכת הספר 

והמתכון למרק העדשים 


החומרים :

לשטוף היטב ולברור 500 גרם עדשים חומות/ירוקות אישית אני מעדיפה את של סוגת .

להשרות ל8 שעות במי ברז ( קערה מלאה והכל יהיה בתמונות )

2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות

4 שיני שום בשרניות

תבלינים : כורכום 1/3 כפית , 1/2 כף פש"ג

3/4 כף כמון , מלח , 2 כפות אבקת מרק בצל ,

1 + 1/2 אבקת מרק בשר ( או רוטב צלי של קנור )   הערה חשובה דצמבר 2015

במקום אבקת מרק או אבקת רוטב צלי הוספתי ציר בקר של קנור  .

ועוד הערה מהיום 19.2.2018 אפשר להכין בשר בקר מבושל ולהקפיא את הנוזלים במיכלי קוביות קרח למרק העדשים הזה במקום אבקת מרק בשר או רוטב צלי להוסיף 6 קוביות מרק/נוזל קפוא של מרק הבשר שבישלנו ויש לנו במקפיא תמיד .



7 רצועות של נקניק קבנוס  באיכות טובה . ( אני אוהבת לקנות את של טירת צבי )


אופן ההכנה :

כאמור להשרות את העדשים הנקיות והשטופות בקערה עם הרבה מים

לקצוץ את הבצלים לקוביות ולהניח בסיר לחץ

לשטוף את העדשים שוב לאחר ההשריה ולערבב עם הבצל .

לכתוש את שיני השום לסיר .

להוסיף מים מהברז עד בערך 1/2 מהסיר ולהוסיף תבלינים

חוץ מהמלח ( מלח מקשה קטניות ולכן מוסיפים מלח רק בתום הבישול )

לבשל בסיר הלחץ  1/2 שעה לאחר  יציאת האדים 

ואז לקרר מעט לפי ההוראות את הסיר

לפתוח אותו לערבל 5 שניות במקל בלנדר מאד בזהירות ,

להוסיף את הקבנוס חתוך ( כמו בתמונה ) 

ולבשל עם הקבנוס בערך עוד 5 דקות  בסיר פתוח

ולטעום ולהוסיף מלח .






                                                          

                                לפני המעיכה במקל הבלנדר :







                                                   

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה