מרק עדשים - אחד המרקים הכי ותיקים בביתנו
למרבית הפלא המתכון לא התפרסם אף פעם והדבר
גרם מפח נפש לילדי כשהם אספו מתכונים שלי מהרשת
כשהוציאו עבורי את ספר הבישול - כהפתעה , ובכן
בספר יש רק תמונה של המרק וכעת גם המתכון -
קודם כל הצצה לכריכת הספר
והמתכון למרק העדשים
החומרים :
לשטוף היטב ולברור 500 גרם עדשים חומות/ירוקות אישית אני מעדיפה את של סוגת .
להשרות ל8 שעות במי ברז ( קערה מלאה והכל יהיה בתמונות )
2 בצלים בינוניים קצוצים לקוביות
4 שיני שום בשרניות
תבלינים : כורכום 1/3 כפית , 1/2 כף פש"ג
3/4 כף כמון , מלח , 2 כפות אבקת מרק בצל ,
1 + 1/2 אבקת מרק בשר ( או רוטב צלי של קנור ) הערה חשובה דצמבר 2015
במקום אבקת מרק או אבקת רוטב צלי הוספתי ציר בקר של קנור .
ועוד הערה מהיום 19.2.2018 אפשר להכין בשר בקר מבושל ולהקפיא את הנוזלים במיכלי קוביות קרח למרק העדשים הזה במקום אבקת מרק בשר או רוטב צלי להוסיף 6 קוביות מרק/נוזל קפוא של מרק הבשר שבישלנו ויש לנו במקפיא תמיד .
7 רצועות של נקניק קבנוס באיכות טובה . ( אני אוהבת לקנות את של טירת צבי )
אופן ההכנה :
כאמור להשרות את העדשים הנקיות והשטופות בקערה עם הרבה מים
לקצוץ את הבצלים לקוביות ולהניח בסיר לחץ
לשטוף את העדשים שוב לאחר ההשריה ולערבב עם הבצל .
לכתוש את שיני השום לסיר .
להוסיף מים מהברז עד בערך 1/2 מהסיר ולהוסיף תבלינים
חוץ מהמלח ( מלח מקשה קטניות ולכן מוסיפים מלח רק בתום הבישול )
לבשל בסיר הלחץ 1/2 שעה לאחר יציאת האדים
ואז לקרר מעט לפי ההוראות את הסיר
לפתוח אותו לערבל 5 שניות במקל בלנדר מאד בזהירות ,
להוסיף את הקבנוס חתוך ( כמו בתמונה )
ולבשל עם הקבנוס בערך עוד 5 דקות בסיר פתוח
ולטעום ולהוסיף מלח .
לפני המעיכה במקל הבלנדר :
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה