יום ראשון, 13 בינואר 2013

מרק קובה כתומה חמצמץ

     החל כנסיון עם מה שהיה בבית ויצא טעים .              


         לחתוך חתיכה נכבדת  די גדולה של דלעת לחתיכות גדולות

         לחלוט במים רותחים 6 עגבניות תמר בגודל בינוני ולקלוף אותן

         לחתוך חופן נכבד של גבעולי סלרי ולמלא סיר של 5+ 1/2 ליטר מים

         בערך קצת יותר מחצי סיר להוסיף את הירקות ולבשל 10 דקות יחד

         לאחר הרתיחה להוסיף תבלינים : כף פפריקה אדומה 1/2 כף כמון

        1/2 כף פלפל שחור גרוס ומלח להרתיח שוב ולבשל עוד כ15 דקות 

        להוסיף חופן נכבד של עלי סלרי קצוצים ולמעוך מעט את העגבניות בסיר

        ולהוסיף בעדינות כ15 קובות מההקפאה להביא

       מחדש לרתיחה ולהוסיף מיץ מלימון אחד עסיסי - מי שאוהב יותר חמוץ שיוסיף יותר .

        לבשל עוד 25 דקות יחד על אש קטנה פעם אחת לערבב בעדינות .




                                       








                                         
                                                
            
           

                                                    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה