גרטן תפוחי אדמה ובטטות
תודה רבה לכלתי היקרה על מתכון מצוין
שטעמנו אצלה והתאהבנו .
המתכון :
החומרים :
1.200 ק"ג תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני גדול
( כחלק מהכמות אני הוספתי 2 בטטות אבל עדיין 1.200 יחד )
1 שמנת מתוקה 15%
1+1/4 כוסות חלב
50 גרם חמאה
70 גרם גבינת פרמזן מסוג משובח מגוררת
1/4 כפית ( אפילו טיפונת פחות ) אגוז מוסקט מגורר
מלח , פש"ג ( פלפל שחור גרוס )
אופן ההכנה :
לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולבשל במים
רותחים חצי בישול - לקרר .
לשמן תבנית פיירקס אובלית
לפרוס לפרוסות ולסדר בתבנית בצורה חופפת ( כמו רעפים )
( מיד התהליך בתמונות )
לחתוך את החמאה לחתיכות קטנטנות ולפזר מעל השכבה הראשונה
ולפזר את מחצית הפרמזן .
לסדר שכבה שניה שוב בצורה חופפת
לערבב בכלי חלב ושמנת מתוקה ולערבב את התבלינים
לתוכם .
לפזר שוב חמאה על הפרוסות ולהוסיף פרמזן
מגורר לערבב את הנוזלים היטב ולמזוג בעדינות מסביב
ובצדדים את הנוזלים המתובלים .
לחמם תנור ל190 מע' ועל תבנית תנור ( או חד פעמית )
להכניס את תבנית הפיירקס עטופה בנייר כסף לשעה
להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 20 דקות .
המאפה בתמונות
תגובה זו הוסרה על ידי מנהל המערכת.
השבמחק