יום שלישי, 1 בינואר 2013

גרטן תפוחי אדמה ובטטות

   

תודה רבה  לכלתי היקרה על מתכון מצוין

שטעמנו אצלה והתאהבנו .


המתכון :

החומרים :

1.200 ק"ג תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני גדול

( כחלק מהכמות אני הוספתי 2 בטטות אבל עדיין 1.200 יחד )

1 שמנת מתוקה 15%

1+1/4 כוסות חלב

50 גרם חמאה

70 גרם גבינת פרמזן מסוג משובח מגוררת

1/4 כפית ( אפילו טיפונת פחות ) אגוז מוסקט מגורר

מלח , פש"ג  ( פלפל שחור גרוס )


אופן ההכנה :

לקלוף את תפוחי האדמה והבטטות ולבשל במים

רותחים חצי בישול - לקרר .

לשמן תבנית פיירקס אובלית

לפרוס לפרוסות ולסדר בתבנית בצורה חופפת  ( כמו רעפים )

( מיד התהליך בתמונות )

לחתוך את החמאה לחתיכות קטנטנות ולפזר מעל  השכבה הראשונה

ולפזר את מחצית הפרמזן .

לסדר שכבה שניה שוב בצורה חופפת

לערבב בכלי חלב ושמנת מתוקה ולערבב את התבלינים

לתוכם .

לפזר שוב חמאה על הפרוסות ולהוסיף פרמזן

מגורר לערבב את הנוזלים היטב ולמזוג בעדינות מסביב

ובצדדים את הנוזלים המתובלים .

לחמם תנור ל190 מע' ועל תבנית תנור ( או חד פעמית )

להכניס את  תבנית הפיירקס עטופה  בנייר כסף לשעה

להוריד את נייר הכסף ולאפות עוד 20 דקות .


                                             המאפה בתמונות










                                             


                                        

תגובה 1: