צלי כתף , פטריות ובצלצלים ביין אדום
המתכון והרעיון נלקח מכאן
החומרים :
3+ 1/2 ק"ג בשר כתף
3/4 כוס שמן זית
3 כפות קמח
3 כפות קמח
מלח ופש"ג
2 סלסלות פטריות פורטבלו
1 סלסלת פטריות שמפניון
2 סלסלות בצלצלי שאלוט או בצלי פנינה .
1 בקבוק יין אדום קרבנה + מרלו
7 שיני שום קלופות
5 ענפי רוזמרין .
אופן ההכנה :
בדרך כלל עובדים עם שני נתחי כתף מס' 5 או 6
מקמחים ( בפסח עם קמח תופח אוסם כשר לפסח )
מורחים היטב בשמן הזית וממליחים ומפלפלים .
צולים בסיר אובלי את שני הנתחים מכל הצדדים היטב
ותוך כדי מגרדים קצת את תחתית הסיר .
מניחים בקערת פיירקס .
מוסיפים לסיר 1 כוס יין ומקרצפים איתו את תחתית הסיר
בנתיים קולפים את הבצלצלים מעבירים את כל התכולה
בלי הפטריות לסיר לחץ עם כל היין והרוזמרין
ומבשלים בסיר הלחץ כ40 דקות
ומקררים היטב . למחרת פורסים יפה את הבשר
פורסים סלסלת פורטבלו לחתיכות גדולות
את השניה לחתיכות קטנות וכן את פטריות
השמפניון לפרוסות .
ומבשלים עוד כ20 דקות עם הפטריות .
מגישים יחד .
טיפ קטן ברוטב העשיר שנוצר
הכנתי חלקי עוף תחתונים עם תפוחי אדמה זעירים
בתנור - אהבנו מאד .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה