סופריטו עוף מצוין באדיבות לאה ל. ב.
החומרים :
10-12 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
Lea Brixs Levey
( הערות שלי בסוגריים )החומרים :
10-12 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
2 בצלים חתוכים לרבעים .
8 שוקיים של עוף ( עדיף יותר ואפשר גם ירכיים )
1/2 כף שטוחה של כורכום ( שמתי 1/2 כף והוספתי פפריקה
אדומה + תבלין גריל עוף של טעם וריח )
פלפל שחור ומלח .
1 כוס מים .
אופן ההכנה :
מטגנים את פלחי תפוחי האדמה להזהבה נאה
בערך כמו צ'יפס בסיר רחב עם מכסה .
במחבת גדולה יש להכניס כמה מכפות השמן שבו
טוגנו תפוחי האדמה עם הכורכום ושאר התבלינים
+ מלח לטגן את חלקי העוף עד לקבלת צבע שחום נאה
לחלק את העוף בין שתי תבניות גדולות ולהוסיף מים
רותחים עד כיסוי העוף , להוסיף את תפוחי האדמה הצלויים
ולהעביר לתנור כשהתבניות מכוסות בנייר כסף
לחום של 160 מע' לשעה על טורבו - אחרי שעה לבדוק
באם יש מעט נוזלים במידה וחסר להוסיף מים רותחים
מהקומקום לבדוק ואם צריך לתקן תיבול ולאפות עוד 1/2 שעה
ללא כיסוי .
אפשר להוסיף בהתחלה כמה חוטי זעפרן .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה