יום שני, 30 באפריל 2012

כדורי בשר בלימון כבוש וארטישוק

                                               

כדורי בשר בארטישוק ולימון כבוש                                       
החומרים :
25 כדורני בשר שלי
3 כפות לימונים כבושים בפלפל צ'ומה
או באריסה מתוקה .
או רק לימונים כבושים
1 בצל גדול
1 כף שמן
1 לימון גדול ועסיסי
2 חב'  תחתיות ארטישוק .                                                                           
1/2 כפית כורכום , מלח , פש"ג 1 כף  אבקת מרק עוף
או 3 קוביות  ציר מרק עוף קפוא ( אני מקפיאה במיכלים
לקוביות קרח )
כ5 כוסות מים  ( אני שמה לפי העין )
 אופציה : חופן עלי סלרי קצוצים
אופן ההכנה :
לקלוף הבצל ולפרוס לפרוסות ולחצי .                                                  
להזהיב טיפונת בכף שמן בסוטאז' גדול
או בסיר נמוך ורחב .
להוסיף את התבלינים ולטגן מעט יחד ( כדקה )
( אופציה : ניתן להוסיף פפריקה + פפריקה חריפה )
להוסיף מים  ולהביא לרתיחה ראשונה להוסיף
תחתיות ארטישוק פרוסות ולימון כבוש
לבדוק טעמים ( ניתן כמובן לתבל במה שרוצים )
לסחוט את הלימון למיץ ולהוסיף לסוטאז'
להביא לרתיחה שניה  להנמיך את האש
לבינונית קטנה ולהחליק פנימה בזהירות
את כדורוני הבשר לבשל כ10 דקות לתת
ערבוב קל מאד ולהפוך את הכדורונים
שעדיין לא  התפכו .
לבשל עוד כ5 דקות ברתיחה קלה .
כאמור כאופציה ניתן להוסיף עלי סלרי קצוצים                                          
דקה לפני שמכבים את האש .
ניתן להגיש בשילוב עם לימונים כבושים
או לבשל עם לימונים כבושים .                                    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה