יום ראשון, 1 באפריל 2012

מרק סלרי עלים וכרישות


מרק סלרי וכרישות  
5 גבעולי סלרי עלים 
5 כרישות צעירות ודקות, חלק לבן 
חצי קילו תפוחי אדמה, 

1 בצל, 
1 שום, 
צרור פטרוזיליה, 
צרור עירית. 
מיץ מלימון גדול 
מלח ופלפל 
אפשרות: מעט בזיליקום וטימין 

קולפים תפוחי האדמה וחותכים אותם לרבעים. את הכרישה פורסים לטבעות ואת הבצל פורסים דק. קוצצים גס ארבע שיני שום. מניחים על קרש חיתוך וקוצצים את הסלרי עלים, צרור קטן של פטרוזיליה, תריסר עלי בזיליקום, שישה גבעולי תימין ופלפלון שאטה קטן (לא חובה) 

מחממים ליטר ציר עוף או ירקות 

מעמידים סיר בינוני וכבד על להבה בינונית ומחממים שלוש כפות נדיבות של שמן זית. מסיפים את הבצל . מטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הכרישה והשום ומערבבים 
מטגנים תוך ערבוב את הכרישה עד שמתחילה להתרכך ובינתיים קוצצים את עשבי התיבול 
מוסיפים לסיר את עשבי התיבול הקצוצים (לא לשכוח פלפלון) 
מערבבים ומוסיפים את תפוחי האדמה. מערבבים דקות אחדות ומתבלים במעט מלח גס. 
מבשלים תוך ערבוב כשתיים-שלוש דקות 
מוסיפים ציר עוף ומביאים לרתיחה 
מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כרבע שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים. בעזרת בלנדר יד מרסקים את תכולת הסיר לתערובת אחידה. מחזירים לאש מוזיפים מיצלימון מתקנים תיבול ומגישים. 

את המרק הזה אוכלים חמים או אפילו פושר. יוצקים לצלחות, בוזקים עירית ופטרוזיליה קצוצות דק, מתבלים בפלפל שחור גרוס טרי ובזילוף נאה של שמן זית. 

**הערות רננות ** 

ולא זירזפתי שמן זית . 
לא הוספתי פלפל שאטה 

אין תגובות:

פרסום תגובה