יום חמישי, 4 באפריל 2019

פילה עוף בפטריות וערמונים .

                        
                                                  



המתכון 
החומרים :
800 גרם חזה עוף 
1/4 כוס טריאקי + 2 כפות סילאן טבעי ושתי כפיות דבש 
2 כפות חרדל מאיכות טובה
1 כף תבלין גריל עוף
1/2 כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור
כארבע שיני שום שמנמנות
4 כפות שמן קנולה
4 בצלים
שתי סלסלות פטריות
1 שקית ערמונים

אופן ההכנה :
הפשרתי כ 800 גרם פילה עוף

 שטפתי ניקיתי את פילה העוף יבשתי מעט והכנתי משרה של שום ,מעט סילאן , קצת טריאקי , חרדל , גריל עוף ( זוכרים ? אני משתמשת רק בשל " טעם וריח " ) כורכום ,
  ופלפל שחור 
ערבבתי יפה והשרתי כחצי שעה את פילה העוף .
בנתיים קלפתי ורחצתי ארבעה בצלים בגודל בינוני
 חתכתי לחצי וטיגנתי אותם עד זהבהב בכ4 כפות שמן קנולה
הוספתי להם את פילה העוף המושרה 
וטיגנתי יחד כעשרים וחמש דקות 

הוספתי שתי סלסלות פיטריות חתוכות לרבעים
 ועירבבתי בישלתי יחד עוד כ12 דקות והוספתי שקית אחת של ערמונים ערבבתי לעוד שתי דקות .

אפשר להוסיף לבישול הפילה תפוחי אדמה אדומים קלופים חתוכים לקוביות ( אני לא הוספתי ) .








תוספת בהערה  הארה :
בפעם אחרת הכנתי כמות יותר גדולה בצורה דומה מאד כך :

הפשרתי כ 1.200 ק"ג פילה עוף
 שטפתי ניקיתי את פילה העוף יבשתי מעט
 והכנתי משרה של  4 שיני שום גדולות כתושות
כ1/4 כוס סילאן  כחצי כוס + שתי כפות  טריאקי ,
כ 2 כפות  חרדל 1 כף גריל עוף ( זוכרים ? אני משתמשת רק בשל " טעם וריח " )
כורכום כחצי כפית וחצי כפית פלפל שחור
 ערבבתי יפה והשרתי כחצי שעה את פילה העוף .
בנתיים קלפתי ורחצתי ארבעה בצלים בגודל בינוני
 חתכתי לחצי וטיגנתי אותם עד זהבהב בכ4/5 כפות שמן קנולה בסוטאז' גדול .
הוספתי להם את פילה העוף המושרה וטיגנתי יחד כעשרים וחמש דקות
הוספתי שתי סלסלות פיטריות חתוכות לרבעים וערבבתי בישלתי יחד עוד כ12 דקות והוספתי  2 שקיות של ערמונים ערבבתי  בעדינות רבה לעוד שתי דקות .


אפשר להוסיף לבישול הפילה תפוחי אדמה אדומים קלופים חתוכים לקוביות ( אני לא הוספתי ) .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה