יום שני, 15 באפריל 2019

עוף בנוסח אושרת כלתי האהובה

                             
                                                   

התיבול שלי .
החומרים :
8 חלקי עוף  ארבעה כרעיים מחולקים לחצי
6 תפוחי אדמה אדומים בגודל בינוני .
2 בצלים לבנים בגודל בינוני
3 עגבניות בשלות
4 שיני שום כתושות
4 כפות שמן קנולה
חצי כוס מים
תבלינים :
מלח 1/2 כפית  , 1כף פפריקה אדומה טריה , 1/2 כפית כורכום 
 כף תבלין גריל עוף כמו תמיד אני משתמשת בגריל עוף של טעם וריח
1/2 כפית פלפל שחור
לערבב עם שיני השום הכתושות .
בקערית לערבב שמן מים ותבלינים ולערבב כמה פעמים בכפית .

אופן ההכנה :
לנקות יפה את חלקי  העוף 
לקלוף ולשטוף את תפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות לא ממש דקות כנ"ל את הבצלים ואת העגבניות .
להניח נייר אפיה בתבנית גדולה ולסדר בה את חלקי העוף לערבב שוב את רוטב התבלינים ולמזוג בעדינות עם כף מעל חלקי העוף לסדר את תפוחי האדמה והבצל ושוב מלמעלה את תערובת התבלינים ולפזר את פרוסות העגבניות מלמעלה .
לכסות בנייר כסף ולאפות כשעה וחצי בחום 180 מעלות בטורבו .

לפתוח את נייר הכסף להזיז מעט את העוף  ועם מלקחיים להפוך את חלקי העוף לצד השני , ולאפות מכוסה עוד 20 דקות      
ובכף גדולה למזוג מהרוטב שוב למעלה לאפות  לא מכוסה עוד כ15 דקות עד 20 דקות בחום 180 מעלות טורבו יש לבדוק שלא ישרף  .

                                            









                                           




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה