יום שני, 22 באפריל 2019

עוגת פבלובה

                       
                                           

 

עוגת פבלובה
החומרים :

4 ביצים גדולות ( רק החלבונים )
1 כוס סוכר ( אפשר עוד רבע למי שאוהב נורא מתוק )
טיפונת חומץ או 2, 3, טיפות לימון .

אופן ההכנה :
להפריד הביצים ולהקציף את החלבונים
כשמוקצף מעט להוסיף בשלוש פעמים את הסוכר
+ החומץ להקציף לקצף חזק ומאד מאד לבן
כשבע ( 7 ) דקות .
לשמן תבנית 24 קפיצית לעטוף אותה מסביב בנייר כסף ו
לאפות בחום של 110 מע'  כשעתיים .

לקרר את המקצפת .

לחתוך בקערה כ400 גר' תות שדה יפה
לחתיכות בינוניות לפזר על זה שתי כפות סוכר
ו3 כפות ליקר קואטרו ( או ליקר תפוזים אחר )
לתת לזה לעמוד כחצי שעה ,
ולפזר על המקצפת/מרנג האפויה עם הנוזלים שניגרו
מהתותים והסוכר .
להקציף שתי שמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר
ולסדר יפה מעל התותים בתוך התבנית שוב להכניס למקרר על צלחת הגשה נאה ולקרר כשעה .
לקשט למעלה בחצאי תותים יפים
לשמור במקרר למינימום לילה אפשר יותר
לפתוח את קפיץ התבנית בזהירות על צלחת הגשה לקלף השקף .
לפרוס/לחתוך בעדינות ולהגיש על צלחות לעוגה .
כל התהליך כרגיל בתמונות .

                                 






                                                       
                                                         



                                       


                                           ומשנים קודמות .






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה