מפרום אני מכינה שנים רבות מאד בזמנו למדתי להכין
מחברה טובה בשם לילאן נאור שכנתי מתל ברוך .
המתכון :
מפרום :
החומרים :
1/2 ק"ג בשר טחון
2 ביצים L
פרוסת לחם שחור רטובה וסחוטה .
1 בצל גדול קצוץ קטן .
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור ( קשה לי לתת כמות מדויקת )
1 כפית קנמון
קורט מוסקט .
חופן נכבד של פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן
שתי כפות מים .
לערבב הכל היטב ולהניח בצד .
אופן ההכנה : מחמישה תפוחי אדמה בינונים להכין פרוסות כמו כריכים
אך לא לחתוך עד הסוף .
למלא את הכריכית במלית הבשרית המוכנה .
להכין 2 צלחות עמוקות
באחת להכין בלילה משתי ביצים גודל L
כפית רסק עגבניות
טפת מים מלח ופלפל שחור .
בצלחת השניה להניח קמח רגיל
למלא שמן קנולה במחבת לטיגון לא נורא עמוק ולחממו .
לטבול את כריכי תפוחי האדמה קודם בקמח ולאחר בבלית הביצים
ולטגן יפה משני הצדדים .
הכנת הרוטב :
לטגן במעט שמן בסיר גדול :
2 בצלים בינונים פרוסים
עגבניה גדולה בפרוסות
2 גזרים בינונים פרוסים מעט באלכסון
כמה חתיכות של סלרי אמריקאי אך רק מהגבעול .
מעט שאריות מתפוחי האדמה שמילאנו קודם .
כאמור את הכבודה הזאת לטגן במעט שמן
ולהוסיף כ3 , 4 כפות רסק עגבניות ,
לערבב יחד ולסדר מעל את כל תפוחי האדמה הממולאים
מלמעלה להוסיף כפית וחצי קינמון
מלח ופלפל שחור
ואז בזהירות לצלא את הסיר במים עד גובה הממולאים
להביא לרתיחה ולבשל כ3/4 שעה ביחד
לקרר את הסיר היטב היטב ואז
בזהירות לסדר בפיירקס גדול
עם הירקות מלמעלה ובין המפרום ( תפוחי האדמה הממולאים )
בשלב הזה ניתן להעביר לעוד כ1/4 שעה לתנור .
** רננות תמר כהן **
כמה הערות :
ניתן להכין גם למי שלא אוהב בלי קינמון
כאן הכנתי שלושה פיירקסים אחד למי שלא אוהב עם קינמון .
את שלב האפיה בתנור עשיתי בשלב חימום האוכל
למי שאוהב ניתן למלא גם פרוסות חצילים באותו סגנון
או תחתיות ארטישוק וגם קישואים .
אצלי מעדיפים רק תפוחי אדמה .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה