יום חמישי, 4 ביולי 2013

מפרום

מפרום אני מכינה שנים רבות מאד בזמנו למדתי להכין

מחברה טובה בשם לילאן נאור שכנתי מתל ברוך .

                                     
                                                         


המתכון :


מפרום : 
החומרים : 
1/2 ק"ג בשר טחון 
2 ביצים L 
פרוסת לחם שחור רטובה וסחוטה . 
1 בצל גדול קצוץ קטן . 
3 שיני שום כתושות 
מלח ופלפל שחור ( קשה לי לתת כמות מדויקת ) 
1 כפית קנמון 
קורט מוסקט . 
חופן נכבד של פטרוזיליה קצוצה 
2 כפות שמן 
שתי כפות מים . 
לערבב הכל היטב ולהניח בצד . 

אופן ההכנה : מחמישה תפוחי אדמה בינונים להכין פרוסות כמו כריכים 
אך לא לחתוך עד הסוף . 
למלא את הכריכית במלית הבשרית המוכנה . 
להכין 2 צלחות עמוקות 
באחת להכין בלילה משתי ביצים גודל L 
כפית רסק עגבניות 
טפת מים מלח ופלפל שחור . 
בצלחת השניה להניח קמח רגיל 
למלא שמן קנולה במחבת לטיגון לא נורא עמוק ולחממו . 
לטבול את כריכי תפוחי האדמה קודם בקמח ולאחר בבלית הביצים 
ולטגן יפה משני הצדדים . 
הכנת הרוטב : 

לטגן במעט שמן בסיר גדול : 
2 בצלים בינונים פרוסים 
עגבניה גדולה בפרוסות 
2 גזרים בינונים פרוסים מעט באלכסון 
כמה חתיכות של סלרי אמריקאי אך רק מהגבעול . 
מעט שאריות מתפוחי האדמה שמילאנו קודם . 
כאמור את הכבודה הזאת לטגן במעט שמן 
ולהוסיף כ3 , 4 כפות רסק עגבניות , 
לערבב יחד ולסדר מעל את כל תפוחי האדמה הממולאים 
מלמעלה להוסיף כפית וחצי קינמון 
מלח ופלפל שחור 
ואז בזהירות לצלא את הסיר במים עד גובה הממולאים 
להביא לרתיחה ולבשל כ3/4 שעה ביחד 
לקרר את הסיר היטב היטב ואז 
בזהירות לסדר בפיירקס גדול 
עם הירקות מלמעלה ובין המפרום ( תפוחי האדמה הממולאים ) 

בשלב הזה ניתן להעביר לעוד כ1/4 שעה לתנור . 

** רננות  תמר כהן ** 
כמה הערות : 
ניתן להכין גם למי שלא אוהב בלי קינמון 

כאן הכנתי שלושה פיירקסים אחד למי שלא אוהב עם קינמון .
את שלב האפיה בתנור עשיתי בשלב חימום האוכל 

למי שאוהב ניתן למלא גם פרוסות חצילים באותו סגנון 
או תחתיות ארטישוק וגם קישואים . 
אצלי מעדיפים רק תפוחי אדמה . 

                                                  















                                         

















                                    

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה