יום שבת, 25 בפברואר 2012

אוסובוקו


אוסובוקו


שנוצר ממיקס מתכונים מהרשת

חומרים ל- 6, 8 , מנות ( הספיק לכ15 מנות )

8 פרוסות שוק עגל בעובי 3 ס"מ כל אחת רצוי עם עצם במרכזה ( קניתי בשר טרי , 4 עצמות ( פרוסות שוק עגל ? )ברך והוספתי בשר לגולש טרי ** הפעם קניתי 12פרוסות אוסובוקו ולכן לא הוספתי בשר לגולש
חתוך לקוביות ממש גדולת ) בערך היה 3 ק"ג בשר יחדיו . ** השורה הזאת כעת מיותרת .
2 גזרים ** 4 גזרים
1 שורש ( של סלרי ) ** הוספתי הפעם גם שני שורשי פטרוזיליה .
2 בצלים גדולים ** 3 בצלים

2 גבעולי רוזמרין
1 כרישה חתוכה לעיגולים ** שתי כרישות .
1 ראש שום חצוי
1 בקבוק יין אדום ( יין מרלו 69% שירז 34% של ינות סגל בציר 2006 . ** קשה להשיג במקרה היה לי בקבוק אך בטח שאפשר ב2008 
(והפעם כשאנחנו בשנת 2022 השתמשתי ביין משנת 2021)
3 כפות רסק עגבניות ** 4 כפות
2 כפות קמח  **הכנתי צלחת גדולה עם קמח רגיל וכל פעם קימחתי מחדש

( בפסח אני משתמשת בקמח כשר לפסח תופח )
** הפעם הוספתי גם שתי בטטות .



אופן ההכנה :
1. מחממים סיר ברזל כבד עם מעט שמן. מקמחים את נתחי הבשר וסוגרים אותם בסיר עד שיזהיבו משני הכיוונים ואז מוציאים אותם ומניחים בצד.

2. לאותו סיר מכניסים את הירקות (גזר, בצל כרישה וסלרי) חתוכים לקוביות ומטגנים עד להזהבה. וממשיכים לבחוש על אש בינונית. מוסיפים את בקבוק היין ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה. 
מוסיפים את רסק העגבניות ומניחים לנוזל להצטמצם לכדי חצי מהכמות.

3. מכניסים את נתחי הבשר לסיר ואת התבלינים (רוזמרין, ראש שום חצוי לשניים ).
http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles_2/27379520.J...
מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומכסים (לא אוטמים!) למשך כשעה וחצי, עד שהבשר רך והרוטב סמיך מספיק.
טועמים, אולי יש צורך להוסיף מלח ופלפל.


הפעם גם החלפתי את הסיר לאחר טיגון חתיכות האוסובוקו כי היה נראה לי שהסיר האדום לא יספיק לכמות ותיכננתי להוסיף בטטות כן הסיר האדום יותר יפה להגשה אבל ממילא אנחנו אוהדי מכבי תל אביב .


מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה מבושלים, אורז או קוסקוס.
( אני הגשתי ליד אורז לבן ) .



                                           אופן ההכנה בתמונות בבקשה :








              

אופן הכנת האוסובוקו בשיקופיות הכמות של הבשר והירקות שונתה מפעם לפעם .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה