מרק
פטריות
בסיר של ששה ליטרים
מצרכים:
1
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן
2 כפות גריסי פנינה
200
גרם פטריות עדיף להשתמש גם בפטריות טריות
1תפוח אדמה בגודל בינוני גדול, קלוף וחתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
3 כפות רוטב פיטריות שאני מכינה בבית . ( או שקית אחת של רוטב פיטריות )
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1 כף אבקת מרק פיטריות
קומקום וחצי של מים רותחים ( שלי ליטר + 700 מ"ל )
אופן
ההכנה:
מטגנים
את הבצל עם השמן עד שיזהיב.
מוסיפים
את הגריסים ובוחשים.
מוסיפים
את הפטריות ,
בוחשים
היטב ומוסיפים את המלח הפלפל אבקת המרק והמים.
מביאים
לרתיחה תוך כדי בחישה נמרצת, מנמיכים את האש ומבשלים
כ3/4 שעה. בוחשים מדי פעם .
ואז להוסיף את קוביות תפוח האדמה .
לבשל עוד כ12 דקות לבדוק טעמים ולהוסיף מלח או פש"ג אם צריך .
***
הערות רננות /תמר כהן ***
סדנת
הכנת מרק הפטריות
כ2 כפות שמן קנולה .
השרתי
כ4 כפות פיטריות פורצ'יני מיובשות
ב 2
כוסות מים רותחים כחצי יום
3 כפות פטריות יער מיובשות בכוס מים רותחים
+
2+ 1/2 כפות שמפניון מיובשות ב1 כוס מים רותחים
והוספתי
אותן עם המים לבישול
השתמשתי
בסלסלה וחצי של
פיטריות
שמפניון טריות .
(
חלק חומות וחלק לבנות .
הוספתי 2 כפות גריסים שעברו השריה של שעתיים
הוספתי 2כפות אבקת מרק פטריות ללא מונוסדיום ,
וכף אבקת מרק בצל
( הגריסים סופחים הרבה מים )
ופלפל השחור לטעום ולהוסיף מלח כמה שאוהבים .
סדנת הכנת מרק הפטריות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה