יום שני, 27 בפברואר 2012

קציצות במישמיש וצימוקים




קציצות במישמיש וצימוקים 

       


                                 

                                                 








המתכון לזכרה של סבתא של אלון איבן וורד שממנה למדתי להכין אותו .





החומרים :

לקציצות
1/2 ק"ג בשר טחון ( אני קונה טרי והקצב טוחן עבורי )
1 בצל גדול חתוך לריבועים קטנים.
3 כפות מים.
2 כפות פירורי לחם .
1 ביצה .
1 כפית קינמון.
מלח ופלפל שחור .


אופן ההכנה : 

לערבב היטב את כל החומרים וליצור קציצות קטנות ( ממש קטנות )
לטגן הקציצות משני הצדדים ולהניח על נייר סופג .

להכין רוטב !

לשים בסיר 100 גר' צימוקים בהירים.
150 גר' מישמיש מיובש . ( זה שניראה מסמורטט מיובש ולא הכתום ) מנסיון שלי ניתן להשיג רק בכמה מחנויות לוינסקי ובשוק מחנה יהודה .
1/2 כוס חומץ .
1 כוס מים .
1 כף שמן .
4 כפות קטשפ' .
בערך 5 כפות סוכר .
1 כף גדושה רסק עגבניות .
יש לשפר טעמים עם החומץ והסוכר על הרוטב להיות חמוץ מתוק .

להרתיח ולטעום ולהוסיף את הקציצות לבישול של כ20 דקות .








                           הרוטב בתמונות :


                                       




















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה