יום שבת, 25 בפברואר 2012

מרק עגבניות טוניסאי

מרק עגבניות מתוך הבלוג של פנינהט
מהבלוג של פנינהט סבתא סורגת וגם מבשלת




סדנת הכנה למרק עגבניות טוניסאי



המצרכים: 1 קופסה (800 גר`) עגבניות מרוסקות ללא כל טעמים
1 קופסה (100 גר`) רסק עגבניות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה (אופציונאלי)
1 בצל גדול קצוץ דק
1/4 שורש סלרי מגורר על פומפיה דקה
2 שיני שום קצוצות דק
1 גבעול ועלים של סלרי קצוצים דק
1-2 כפות סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות)
מלח
פלפל שחור
1-2 כפות אבקת מרק עוף (אופציונאלי)
שמן

לבצקניות:
11/2 כוסות קמח
1 כף שטוחה מלח
3/4 כוס מים (או כמה שנכנס עד לבצק גמיש ומעט נוזלי)

להסמכה נוספת:
1 ביצה בלולה.

ההכנה:
בסיר גדול שמים שמן לכיסוי התחתית.
מטגנים את הבצל ושורש הסלרי עד לשקיפות.
מוסיפים את שיני השום הקצוצות דק ואת גבעול הסלרי והעלים.
מוסיפים את הפפריקה ומערבבים הכל יחד.
שופכים מעל הכל את העגבניות המרוסקות, כולל הנוזלים שלהן ואת רסק העגבניות.
מוסיפים 2 קופסאות (של העגבניות המרוסקות) מים ואת הסוכר (מתחילים בכף ואם יש צורך בהמשך מוסיפים עוד כף), מביאים לרתיחה, מנמיכים אש ומבשלים חצי שעה.

בנתיים מכינים את הבצק לבצקניות:
בקערה מערבבים את הקמח והמלח, מוסיפים מים בהדרגה תוך ערבוב, עד שמגיעים למרקם של בצק גמיש ומעט נוזלי.
מניחים בצד.
בוללים את הביצה בכוס ושומרים גם אותה בצד.

לאחר חצי שעה מתבלים את המרק, במלח, פלפל שחור ואבקת מרק, טועמים ואם יש צורך מוסיפים עוד סוכר (תלוי בחמיצות העגבניות), מוסיפים גם מים רותחים בערך עד מחצית הסיר.
מניחים פומפיה בעלת חורים גדולים מעל סיר המרק ובעזרת כף או קלף פלסטיק מנטפים בצקניות לתוך המרק.
אפשרות נוספת היא להחזיק באלכסון מעל הסיר קרש חיתוך, לשים בצק בקצהו ובעזרת סכין להוריד חתיכות קטנות של בצק לתוך המרק.
לאחר הוספת הבצקניות להמשיך לבשל את המרק עוד כרבע שעה.
אם בשלב זה המרק מאד סמיך ניתן להוסיף עוד מים רותחים עד לסמיכות הרצויה, אם מדללים את המרק בתוספת מים, לא לשכוח לטעום ולתקן תיבול.
לסיום לשפוך למרק את הביצה הבלולה תוך כדי ערבוב קל של המרק. אחרי שכל הביצה נכנסה למרק, מפסיקים לערבב, מבשלים עוד כמה דקות ומכבים את האש.
*** הערות רננות ***
 

שמתי ממש רק טיפונת שמן ולא טיגנתי את הבצל והסלרי 
על מנת לחסוך בשמן לא הכנתי עם בצקיות מקמח 
המרק עשיר וסמיך גם כך . 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה