החומרים לכדורי הבשר
:
1/2 ק"ג בשר
טחון ( צלעות מס' 2 שהקצב טוחן לי )
400 גר ' חזה עוף טחון ( אני קונה ומבקשת מהקצב שיטחן לי
או שאני טוחנת בבית )
2 גזרים בגודל בינוני
מרוסקים במגררת
1 בצל גדול ממש או
שניים בנוניים מרוסק במגררת
1 תפוח אדמה גדול
קלוף מרוסק במגררת
3 ביצים בגודל L
מלח , פלפל שחור , (
כמות לפי מה שהמשפחה אוהבת
את הכמות שלי ניתן
לראות בתמונות בבלוג )
מהכמות הזאת יצאו לי
51 כדורונים בגודל בינוני ( בתמונות )
השתמשתי ב30 ו 21 הקפאתי לפעם הבאה או לשימוש אחר .
ירקות :
שלושה בצלים בגודל
בינוני
4 שיני שום כתושות
שני גבעולי סלרי
חתוכים
5 תפוחי אדמה קטנים (
כי זה מה שהיה לי בבית – אבל אפשר שניים בגודל בינוני )
7 פלפלונים צבעוניים
כ1 כוס דלעת לקוביות
( תמיד יש לי שקיות במקפיא )
3 תחתיות ארטישוק
1 סלסלת פטריות
שמפניון
שני חופנים של עלי
סלרי קצוצים
תבלינים לבישול ושמן
:
4 כפות שמן
1 כף גדושה תבלין
טוסקנה , חצי כפית כורכום ,
3/4 כפית פש"ג ,
2 כפות פפריקה , 1 כף תבלין גריל עוף .
אופן ההכנה :
להכין את תערובת הבשר
ולתת לה לנוח חצי שעה בנתיים לרחוץ ולחתוך את הירקות לגודל הרצוי ( הכל בתמונות )
לעבוד לפי הסדר המוצע
כאן בבקשה :
בסוטאז' הכי גדול או
בסיר עם קוטר גדול לחמם טיפונת את השמן ולהוסיף את התבלינים לטגן מעט יחד ולהוסיף מלח ( בשלב
הזה נרתיח כ1 ליטר מים בקומקום )
להוסיף את הבצל החתוך
לחצי ולפרוסות ולטגן מעט עם התבלינים ולהוסיף את השום הכתוש גבעולי הסלרי החתוכים ואת
תפוחי האדמה החתוכים לחצי ( או עם הם גדולים יותר לרבעים )
להוסיף את המים החמים
ולבשל יחד כ15 דקות אחרי הרתיחה עם מכסה על להבה בינונית ,
בשלב הזה על מגש נכין
את הכדורונים .
להוסיף את הדלעת והארטישוק שחתכנו לרצועות עבות ואת הפלפלונים החתוכים לבשל עוד 7 דקות יחד .
זה השלב שבו נוסיף את
הכדורונים כדאי לבדוק באם חסר נוזלים להוסיף ככוס מים רותחים .
כשמוסיפים את
הכדורונים מפלסים מקום בעזרת כף בין הירקות אחרי הרתיחה לבשל עוד 7 דקות עם מכסה
ולהפוך את הכדורונים
בשלב הזה להוסיף את
הפטריות החתוכות ולבשל עוד 10 דקות על אש בינונית עם מכסה .
באמצע זאת אומרת אחרי
חמש דקות לפזר את עלי הסלרי הקצוצים .
לבדוק טעמים אולי צריך להוסיף מלח לערבב טיפונת
וכאמור לבשל עוד חמש דקות
לכבות את האש ולהשאיר
מכוסה כ15 דקות לפני ההגשה .
הערות בונות :
ניתן להשתמש עם איזה
ירקות שיש בבית ואתם אוהבים .
טוב להגיש ליד אורז
לבן , או פירה או פתיתים .
ניתן להכין רק עם ירקות ואז זה מאכל טבעוני מצוין
אני אישית אוכלת רק את הירקות עם אורז .
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה