יום שבת, 25 במאי 2019

בשר בקר מוקפץ ברוטב סצ'ואן .



בשר בקר שייטל מוקפץ בירקות
כארבע מנות עם תוספת בצד .
החומרים :
1/2 ק"ג בשר שייטל חתוך לקוביות די קטנות .
3/4 כוס רוטב סצ'ואן
ירקות כיד הדמיון – לפי מה שאוהבים ולפי מה שיש בבית .
אני הכנתי עם הרקות האלו :
1 בצל סגול חתוך לחצי ולפרוסות ( הכל יהיה בתמונות )
1/4 כרוב קטן ירוק חתוך לרצועות דקות
4 בצלים ירוקים חתוכים
5 פטריות שמפניון חתוכות לרבעים
שלושה חצאי פילפלים חתוכים לרצועות בצבעים שונים
שני גזרים חתוכים לגפרורים עבים
שני גבעולי סלרי חתוכים לגפרורים .

אופן ההכנה :
להשרות את הבשר החתוך ברוטב הסצ'ואן לחצי שעה
ובנתיים לחתוך ולהכין את הירקות על מגש נקי .
להכין סיר רחב או וואק ולטגן מעט את הבשר עם הרוטב
ממש כמה דקות לא יותר מחמש דקות בשיטת הטיגון והעירבוב .
להוסיף את הירקות קודם את הקשים כל פעם לטגן בהקפצה
ולהמשיך להוסיף את הירקות ( כדאי לצפות בסרטון ) .
לטגן כמה דקות הכל יחד באם נראה לכם סמיך מדי ניתן
להוסיף 1/4 כוס מים .
כדאי להגיש ליד אורז לבן .
או לבשל לחוד חופן נכבד של איטריות ביצים נודלס
כ3 דקות ולהוסיף עם מלקחיים לתבשיל הבשר והירקות בתוספת

1/4 כוס רוטב סצ'ואן וחצי כוס מים ולבשל יחד עוד כשתי דקות .

                                       










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה